Vilka är fördelarna med att använda Morfin tabletter?

November 4

Den mest kända nytta för att ta morfintabletter som ordinerats av läkare är läkemedlets förmåga att reducera eller eliminera måttlig till svår smärta. Det finns flera former av morfin, inklusive versioner som är avsedda att föras in i kroppen genom en IV, orala kapslar och tabletter. Den förskrivande läkaren avgör vilken formen är mest effektiv för patientens behov. Orala versioner oftast ordineras för ut patientbehov, och det flytande form används normalt i en miljö sjukhus eller hospice. När du tar morfin, ska patienten vara medveten om hur morfin påverkar kroppen, information om kemikalien utgör av ämnet, samt potentiella biverkningar och kontraindikationer.

Morfin tabletter och andra morfin produkter, hör till en grupp av narkotiska smärtstillande medel som används för en mängd olika ändamål. Den huvudsakliga funktionen för morfin är att döva smärtan receptorer belägna i hjärnan som minskar eller avlägsnar känslan av smärta för patienten under en kort tid. Detta läkemedel är snabbverkande och mycket effektivt för de flesta människor. Det är vanligast används efter kirurgiska ingrepp, efter traumatisk skada, och för vissa terminalt sjuka patienter, såsom de med aggressiva former av cancer. Morfin är också föreskrivs i orala former för återhämta sig från kirurgi och andra allvarliga förfaranden.

Medan du tar morfin tabletter eller kapslar, är det viktigt att patienten är tillräckligt väl förberedd för effekterna av morfin. Morfin piller är inte så snabbverkande som deras IV versioner men de flesta människor reagerar relativt snabbt till de narkotiska effekterna av medicineringen. Personer som tar oralt morfin rekommenderas att inte köra bil, använda någon typ av kraftig utrustning, och uppmuntras att stå stilla så mycket som möjligt. Denna typ av läkemedel kan framkalla dåsighet samt urkopplade förnimmelser och långsamma tankeprocesser, som alla är normala biverkningar. De flesta medicinska experter rekommenderar att patienten inte lämnas ensam när du tar morfin.

Inte varje patientnytta från att ta morfin tabletter och kan kräva en annan smärta dödande medicinering. Personer med njur- eller leversjukdom är ofta inte berättigade att ta orala morfin mediciner. De patienter som lider av psykisk sjukdom eller drog- och alkohol missbruk rekommenderas att undvika denna medicinering också. Morfin inte blanda väl med några andra receptbelagda läkemedel inklusive MAO-hämmare, lugnande medel, och muskelavslappnande. Patienterna bör också utbildas på potentialen för morfinberoende, särskilt med utökad användning.

  • Morfin kommer från opiumvallmo.
  • Till skillnad från injektioner, morfintabletter är lätta att ta på hemmaplan.
  • Morfin tabletter inte blanda väl med andra receptbelagda läkemedel, inklusive MAO-hämmare.