Vilka är de olika användningar av galvaniserad metall?

November 6

När en metallprodukt är avsedd att användas utomhus, är det ofta tillverkade på ett sådant sätt att den kommer att kunna motstå rost och korrosion från ständig kontakt med elementen. En sådan process för att förhindra rost och korrosion är galvanisering, som innebär beläggning järn, stål eller aluminium med ett skyddande lager av zink. Galvaniserad metall kan användas för otaliga utomhusapplikationer, även om denna metall inte är begränsad enbart till användning utomhus. Galvaniserad metall kan användas för alla tillämpningar som kräver fuktbeständighet, så komponenter inom hemmet eller inom byggnader kan också innehålla metall som har galvaniserade.

Kanske den mest kända galvaniserad metall som de flesta känner till är kedjelänk stängsel. Sådan stängsel kan ses på lokala parker i form av baseball backspärrar, eller runt bostäder och företag som omkrets stängsel. Det är möjligt att känna igen galvaniserad metallstängsel genom att ta en närmare titt på stolparna och kedjelänkar: de kommer ofta en tråkig grå utseende, men de kommer också att ha en kristalliserad utseende som är resultatet av zinkbeläggningen interagerar med syre efter galvaniseringsprocess.

Galvaniserade metall hinkar används också ofta i industriella miljöer samt i trädgårdar och runt gården. Dessa skopor kan komma i en mängd olika storlekar, former och tjocklekar för att inrymma olika transportbehov. De flesta hinkar bär vätskor någon gång, så galvanisering är exceptionellt fördelaktigt för att förlänga livslängden på skopan. Olika verktyg som används i hemmet eller trädgården kan också göras från galvaniserad metall, eftersom många av dessa verktyg kommer att komma i kontakt med jord som innehåller olika nivåer av fukt.

Korrugerade takpaneler ofta galvaniserade att motstå rost och korrosion från regn eller snöfall. Detta är en relativt billig takläggning alternativ som är mycket lämplig för platta toppad byggnader såsom fabriker och lager. Liknande typer av korrugerade galvaniserade metallplåtar används i konstruktion av betongstrukturer. Panelerna kan användas som tillfälliga stöd kända som formsättning. Den formsättning kan också vara ett permanent inslag som är kvar på plats efter gjutningen, men oftare är de blanketter avlägsnas för att låta betongen att stå på egna. Metallformerna kan tvättas bort och återanvändas flera gånger, och de kommer att vara mindre känsliga för skador vatten från inställningen betongen.

  • Galvaniserad metall är en typ av metall är belagd med ett skyddande skikt av zink som skyddar den från rost och korrosion på grund av exponering för elementen.
  • De flesta picknickbord kommer att kräva galvaniserad spik, som har en skyddande zinkbeläggning.
  • En galvaniserad plåthink.