Vad betyder "Ringa in Vagnar" Mean?

November 2

"Circle vagnarna" är ett idiom som vanligtvis tyder på att en grupp människor måste arbeta tillsammans för att skydda sig mot någon form av extern fara. Frasen är en av många engelska ord som har sitt ursprung i det avlägsna förflutna. Det tros ha kommit från en praxis i migration av invandrare till Gamla Väster i USA från östkusten, under 1800-talet, som reste i täckta, hästdragna vagnar. På natten, eller när hotade under dagen, dessa vagntågen skulle sluta flytta och forma till en cirkel på gränsen prärien som ett medel för skydd mot angrepp av lokala indianer eller förbjuda gäng.

Liksom många idiomatiska uttryck med lång historia ", cirkel vagnarna" har fått nya betydelser som tiden har gått. Det kan också indikera en individ eller grupp av personer som en familj som har för avsikt att sluta kommunicera med utsidan samhället som de behandlar sina egna personliga kriser. Andra grupper har tagit på frasen också, till exempel ett företag som kan sägas "cirkel vagnarna" när den förlorar sin konkurrenskraft och måste omvärdera sina produkter och reklam strategi. Alla dessa användningar delar det gemensamma temat att föreskriva försvar av omständigheter som kan verka överväldigande.

Innebörden av idiom förändrar allmänhet med tiden, men ibland den ursprungliga betydelsen bygger också på en falsk premiss. Tanken att bosättare i väst ofta hotade av plundrande indianstammar och var tvungen att "cirkeln vagnarna" för skydd är något av en myt. Denna idé har förevigats av många västerländska filmer som visade bosättare i konflikt med inhemska stammar som skulle attackera inringade vagntågen på deras territorium. Faktum är dock många indianstammar var vänlig att nybyggarna, och inledningsvis välkomnade deras närvaro.

När en vagn tåg ades till en cirkel, den vanligaste orsaken till detta var en som sällan porträtterades i populära filmiska representationer av perioden. Wagon tåg förde boskap tillsammans med dem när de flyttade in i amerikanska västern på jakt efter ny mark till ranch och gård. På natten, skulle dessa nötkreatur måste corralled så att de inte skulle vandra, och det enklaste sättet att göra detta var att föra vagnarna i en cirkel runt flocken att hålla dem fast på ett ställe. Detta skulle skydda dem från att gå vilse eller skadas i okänd terräng, och från att attackeras av vilda djur.

Över 500.000 bosättare gjort resan out West i USA i täckta vagnar innan järnvägar avslutades i slutet av 1800-talet. Settlers tog alla sina tillhörigheter med dem, och kunde bara starta resan tidigt på våren, eftersom det tog fyra till sex månader att slutföra och måste göras när gräset växte för utfodring av djuren längs. Vikten av boskap överleva resan var avgörande för framgången för bosättare när de kom, så att "ringa in vagnarna" på den tiden hade främst en ekonomisk motivation. Som företag idag kan engagera sig i en "cirkel vagnarna" praxis för att säkerställa sin egen överlevnad, var nybyggare att göra samma sak för sig själva när idiom första ursprung över 150 år sedan.

  • Frasen "circle vagnarna" sitt ursprung tillbaka i amerikansk pionjär tider när vagntågen formas till en cirkel som skydd.
  • "Circle vagnarna" är en idiomatisk fras om en grupp människor som måste att arbeta tillsammans för att skydda sig mot någon form av extern fara.
  • I ett försök t att reglera den västra gränsen, amerikanska bönderna behövde sin boskap för att överleva långa vandringar.