Vad är en Hash Key?

November 9

En hash nyckel är ett litet värde som används för att representera en stor del av data i en hash-system. En hash-funktion är en matematisk ekvation som förenklar stora mängder data till små värden. Denna process sparar utrymme i en databas och gör hämta information snabbare och enklare för programmen. Det är också vanligt att använda hash system för lokalisering upprepa information i komplexa system, som en upprepad röst eller bildmönster eller ens upprepade delar av ett genom eller deoxiribonukleinsyra DNA-sträng. Dessutom är Fyrkant den internationella engelska termen för # tangenten på en telefon eller tangentbord.

Ett hash-systemet fungerar via ett matematiskt system som förvandlar informationen till en serie av numeriska hash nycklar. Den ursprungliga informationen för varje fyrkant sparas i en lista som kallas en hashtabell. När ett system söker information, men hittar en nyckel i stället, det helt enkelt korsreferenser nyckeln med bordet och hämtar den ursprungliga informationen.

Vid användning i en databas, är en hash-system som används för effektivitet och snabbhet. Dessa system förenklar stora mängder information i mindre bitar, en process som både sparar plats i databasen och minskar den tid som krävs för att skicka information. Exempelvis kan namnet John Smith verkar om och om igen i en databas. Hash-systemet kan representera den specifika sträng med bokstäver med värdet '01. '

I exemplet ovan, John Smith består av tio tecken, med det utrymme ingår, och 01 är endast två. När databasen gäller för den information och fyrkant 01 kommer tillbaka, kommer det att kontrollera dess hashtabell och skicka ut â € ~John Smith.â € Sedan fyrkant är endast 20% av det verkliga värdet av den information, det sparar utrymme på varje förekomst av informationen; det sparar också att mycket tid i sändning.

Andra system kommer att använda en fyrkant för att hitta redundanta data. När ett system innehåller enorma mängder data som behöver sortering för uppsägningar eller mönster, är det ofta lättare att hash informationen i stället sortera det för hand. Eftersom olika hash algoritmer kollaps information på olika sätt, är data generellt skickas genom flera hashing metoder. När hash är klar, är det möjligt att hitta mönster mycket snabbt med hjälp av de resulterande hashtabeller.

I USA är denna nyckel allmänt kallas fyrkant, och symbolen är ett nummertecken eller ett nummertecken. I Kanada är nyckeln kallas ofta en sifferknapp. Nästan hela engelsktalande världen utanför Nordamerika kallar det fyrkant.

  • En hash nyckel är ett litet värde som används för att representera en stor del av data i en hash-system.