Vad är ärrbråck Repair?

July 11

En ärrbråck reparation är ett kirurgiskt ingrepp som utförs för att åtgärda ett ärrbråck. Även kallad ibland ventral bråck, detta inträffar när magmusklerna försvagas, vilket gör vävnader eller organ för att sticka ut. Under denna operation, korrigerar kirurgen positionen för alla drabbade vävnader och muskler. Suturer, eller kirurgiska stygn, används sedan för att hålla musklerna på plats. Detta hjälper till att förhindra att tillståndet återkommande.

Det finns olika typer av bråck, och detta speciellt slag sker först efter en tidigare operation. En föregående operation kan försvaga muskeln vid punkten för snittet. Vissa patienter är mer benägna än andra att uppleva detta problem. Människor som är överviktiga, gravida, eller de som har haft flera operationer löper större risk att behöva en ärrbråck reparation.

Ärrbråck reparation är inte alltid nödvändigt. Om utbuktningen är liten och inte orsakar smärta, kan patienten inte behöver genomgå denna procedur. Människor som gör upplevelsen smärta eller andra problem, såsom illamående, kräkningar och svår buken svullnad, bör troligen ha denna funktion.

Denna operation utförs under narkos, vilket innebär att patienten inte kommer att vara vaken. Folk måste följa kirurgens instruktioner angående konsumera mat eller vätska före en ärrbråck reparation. De bör också avslöja några mediciner de tar, liksom alla andra medicinska tillstånd som de kan ha.

Efter anestesi administreras kommer kirurgen göra flera små snitt. Ett instrument som kallas ett laparoskop förs in genom en incision. Denna anordning liknar en liten videokamera, och gör det möjligt för kirurgen att se insidan av området.

När hans instrument är på plats, kan kirurgen flytta vävnader eller organ tillbaka till sina rätta ställen. När det är klart kommer han reparera försvagade muskler. Små bråck kan åtgärdas genom att sy muskelvävnad tillsammans. Dessa suturer är permanenta.

Om muskeln har en större defekt, kommer kirurgen sannolikt lappa den med en mask transplantat. Detta är också permanent. Det syntetiska materialet finns installerat på svaga området muskler att stödja det. Efter ärrbråck reparationen är klar, kommer kirurgen stänga snitt.

Återhämtning från ett ärrbråck reparation kräver vila. Normalt kan en patient räkna med att återgå till normala aktiviteter i ungefär två till fyra veckor. Patienter bör informera läkare om de märker något rodnad eller svullnad i området, eller om de upplever smärta eller feber.

  • Förstoppning och feber är mindre frekventa symtom på en ärrbråck.
  • En reparation av bråck kräver att patienten vara under anestesi.
  • Som med alla operationer, det finns komplikationer och biverkningar som kan uppstå under och efter en ärrbråck reparation.
  • En ärrbråck reparation är ett kirurgiskt ingrepp som utförs för att åtgärda ett ärrbråck.