För seniorer: Spela Chess Titans på en Windows-dator

July 13

Schack är ett gammalt spel av strategi. Om du är en schack buff, kan du njuta av att spela Chess Titans i Windows-versionen av schack, vilket ställs du mot en dator motståndare.

Välj Start → Spel, dubbelklicka sedan på Chess Titans.

Den Chess Titans fönstret visas, och schackpjäser är placerade i sina öppningslägen. Som standard är ett nytt spel alltid spelat mot datorn, men du kan välja att spela en annan person när du startar ett nytt spel.

Om du aldrig har spelat spelet innan, visas Select Svårighetsgrad fönstret. Klicka på din komfort nivå: Nybörjare, Medel, eller Advanced.

Om du vill starta ett nytt spel och spela mot en vän, väljer Spel → Nytt spel Against Human.

Om du spelar mot datorn, du spelar vit och flytta först. Om du spelar med en vän, flyttar en av er först och styrelsen automatiskt växlar runt till svart spelarens synvinkel så din vän kan ta hans eller hennes tur.

Detta är mänsklig följeslagare sitter där med dig, förresten, och inte en Internet motståndare.

För seniorer: Spela Chess Titans på en Windows-dator

Klicka på en bit; alla möjliga drag markeras. Att flytta pjäsen, klicka på utrymmet som du vill flytta den.

När du gör en pjäs, din motståndare (antingen datorn eller en annan människa) flyttar en bit.

Välj Spel → Alternativ för att ställa in alternativ för spelet. Du kan förhindra möjliga drag från lyfts fram. oavsett om du spelar som svart eller vit, om du vill visa tips eller spela upp ljud, och kvaliteten på grafiken.

Gillar inte utseendet på din schackbräde? Du kan ändra den för att se ut som ett annat material, såsom trä. Välj Spel → Ändra utseende. I Ändra utseende fönstret, klicka på en stil av schackpjäs och en stil av schackbräde. Klicka OK för att spara dina inställningar.