Hur använder jag Loose Rubies?

July 17

Du kan skapa vackra smycken med lösa rubiner genom att ställa stenarna i en smycke inställning, linda dem med tråd, eller skapa egna inställningar. Dessa olika metoder kräver olika nivåer av skicklighet och olika material. Inställningar eller fästen kan köpas från smycken återförsäljare, som burk ädelmetall tråd för inslag lösa stenar. En produkt som kallas ädelmetall lera används för att skapa anpassade inställningar för lösa ädelstenar.

Den vanligaste metoden att använda lösa rubiner eller andra lösa ädelstenar i smycken gör är att placera stenen i en berg som kallas en inställning. Smycken inställningar är tillgängliga i många olika ädelmetaller, antingen fast eller klädd. Vid användning av lösa rubiner i smycken inställningar, alltid mäta stenen för att se till att det kommer att passa inställningen. De flesta smycken inställningar kommer med stiften som är böjda över stenen för att hålla det till inställningen, men en klar epoxilim används ibland i stället. Detta gäller särskilt med lösa rubiner kallas cabochons, som har en platt baksida som enkelt limmas in i en inställning.

Virning är ett annat sätt att använda lösa rubiner eller andra ädelstenar för att göra smycken. Med denna metod är den lösa stenen insvept i tråd för att skapa en inställning. Tråd för smycken gör finns i olika tjocklekar och metaller. Smycken tråd kan också göras av en basmetall och pläterad med en ädelmetall såsom guld eller silver. Lösa kristaller och andra tumlade ädelstenar utan en platt rygg och med en oregelbunden form är populära i tråd lindade smycken.

Avancerade smycken beslutsfattare kan också skapa egna inställningar för strö rubiner. Smycken återförsäljare och vissa hantverk butiker säljer en produkt som kallas ädelmetall lera som används för att göra smycken inställningar. Ädelmetall lera är formbart som lera, men leran del av produkten avdunstar när den avfyras, vilket resulterar i en dyrbar metall skulptur. Med användning av denna metod, kan smycken beslutsfattare skulptera en unik miljö för att passa en lös rubin eller sten. Ofta är inställningen skulpterade och sedan den lösa rubin pressas in i våta metall lera. Inställningen kan eldas med stenen, eller stenen kan limmas på plats efter bränning.

  • Smycken tråd ofta klädd med ädelmetaller som guld.
  • Lösa rubiner kan placeras i ett berg som kallas en inställning.