Vad är en Skink?

November 10

En skink är en medlem av en stor familj av ödlor med en distinkt cylindrisk kropp och korta, trubbiga ben. Skinkar kan hittas spridda över hela världen i tropiska till tempererade zoner, och de är otroligt varierande. Deras familj, Scincidae, innehåller över tusen arter, av vilka anses sällsynta och utrotningshotade, medan andra är ganska riklig och väl kända i de regioner som de bebor. De bestämda varelser kommer lätt att anpassa sig till fylla alla tillgängliga ekologisk nisch, inklusive nischer som skapats av människan, såsom stenmurar och trädgårdar.

Många skinkar röra sig mer som ormar än ödlor, på grund av sina slingrande kroppar och korta ben. De är också skiljas från ödlor med sina korta halsar. Vissa skink arter faktiskt hasa som ormar, eftersom de har rudimentära eller ens obefintliga ben. Varelserna är små till medelstora, och de varierar mycket i färg. Vissa skinkar är relativt staidly färgade, blanda väl med deras bakgrund, medan andra har ljusa fläckar eller ränder. Några arter förändras faktiskt färg under häckningssäsongen, för att varna andra skinkar med tillgängligheten.

Flera arter av skink är ganska tydlig, eftersom deras färg innehåller färgen blå. Fem fodrade skinkar, till exempel, har klarblå svansar som är avsedda att distrahera potentiella rovdjur från deras kroppar, medan den blå spontat skink har en blå till lila tunga. Vissa människor i dagligt tal kallar dessa arter "blå skinkar," i en hänvisning till deras färg.

Skinkar har några unika tricks upp sina ärmar. De kan släppa sina svansar när hotade, regenere nya senare. Detta är förmodligen varför vissa skinkar har färgglada svansar, så att de kan locka rovdjur till att ta tag i fel ände. Vissa skink arter bär också levande ung, kläckts från ägg som behålls i moderns kropp. Varelserna är också extremt anpassningsbar, göra sig bekväm i en rad miljöer från öknar till skogen.

Som en allmän regel, skinkar är ofarliga. I själva verket, de är ganska bra att ha runt trädgården, eftersom många arter är köttätande och de kommer att äta insekter, sniglar och andra små trädgård skadedjur. Vissa människor håller också skinkar som husdjur, och de kan tydligen göra ganska vänliga och tillgivna djur följeslagare. Liksom de flesta andra reptiler, skinkar är vakna och aktiva under dagen, eftersom de svalna på natten, och de åtnjuter sunning sig i varma fläckar eller dra fördel av bergarter som har upphettats av omgivningstemperaturer under loppet av dagen.

  • En miljö som skinkar kan ockupera är öknen.