Vad är en LED Strip?

June 23

LED-lister är en typ av lysdiod (LED) fixtur. Ljus remsorna är typiskt böjliga, vilket gör dem lätta att använda för en mängd olika belysningsbehov. De LED-ljuskällor brinner väldigt sval vid beröring och kan spara på energikostnaderna jämfört med deras glödande motsvarigheter, att inte tala om de kan pågå i åratal. De avger också ett ljus som är mycket ren och vit, närmare naturligt solljus än någon annan tillverkat ljuskälla. LED-lister är allmänt tillgängliga i en rad festliga färger, inklusive röd, blå, grön och orange.

Även om vissa band är stela, många LED strip armaturer är flexibla, så att de kan slås in och anpassas till olika förhållanden. Många väljer att pryda sina bilar med lysdioder för en specialeffekt. Till exempel kan LED-remsor lindas runt bilens grill eller placeras i fram streck. Vissa förare linda även dem runt hjulhus eller bifoga dem i undersidan av bilen. De kan lätt trimmas eller flera remsor kan kopplas samman, för att anpassa sig till en specifik plats.

En annan tillämpning för LED strip fixturer är att belysa och dekorera en gård. De kan lindas runt ekrarna i ett paraply för att ge mjuka ljus för en uteplats bord, till exempel. LED-lister kan också lindas mellan däck räcken för en effekt som liknar semester ljus, men det är viktigt att välja vattentäta remsor för utomhusbruk. Icke-vattentäta lysdioder, emellertid har många användningsområden inne i huset. De är vanligtvis installeras över eller under köksskåp för att ge humör eller arbetsbelysning utan att bidra mer värme till denna redan varmt utrymme. Lysdioder kan också ge ännu belysning för ett hem kontorslokaler i stället för en varm glödlampa.

Bortsett från de många fördelarna med LED-strip armaturer, de har några nackdelar. Det tar många LED-lampor för att skapa starkt ljus, och en enda remsa kommer sannolikt bara producera ett mjukt ljus. För att adekvat tända en räknare eller arbetsyta, kommer man troligen måste installera flera LED remsor fixturer för att uppnå en jämn nivå av belysning. Vissa remsor kan installeras med dimmer så att de kan justeras, beroende på vilken tid på dagen eller aktivitetsnivå. Den enkla installationen av LED-lister kan kompensera för sina nackdelar dock. Remsor kommer ofta med självhäftande kuddar, eller kan lätt skruvas på plats för en mer permanent placering.