Vad är Ivy Geranium?

June 24

De arter av murgröna pelargon, Pelargonium peltatum, används ofta i amplar eller balkonglådor. Det är inbyggt i Kapprovinsen i Sydafrika och togs i Holland 1700 och in i England 1774. Från och med 2011 finns det 75 olika sorter, som varierar i utseende samt tillväxtegenskaper. Färga val av murgröna blad pelargoner inkluderar vit, rosa eller lavendel, liksom lila, orange, eller rött, medan blomningar kan vara singel, semi-dubbel, eller dubbel. Man måste vara försiktig i odling av denna blomma, med hänsyn bland annat ljus, temperatur och vattning, liksom andra överväganden.

Ljus och temperatur är två vård faktorer att tänka på när tenderar att murgröna geranium växter. En plats i full sol bör väljas när temperaturen är mellan 65 ° och 80 ° Fahrenheit (18 ° till 27 ° Celsius), men anläggningen bör flyttas till ett område med partiell solen när temperaturen stiger över 85 ° Fahrenheit (29 ° Celsius). Eftersom det inte gillar kylan, bör det föras inomhus när temperaturen sjunker under 50 ° Fahrenheit (10 grader Celsius). Under vintern, rekommenderar experter lagrar växten i en sval källare med en temperatur på minst 50 ° Fahrenheit (10 grader Celsius). Under den tid denna vinter vila, bör det vattnas endast sparsamt och inte gödslas alls.

En del av att ta hand om murgröna geranium innebär vissa speciella bevattningskrav. Det är bäst att hålla jorden jämnt fuktig, snarare än fuktig, låta ytan av jorden torka mellan vattningarna. Anläggningen ska inte vattnas på eftermiddagen, eftersom vått lövverk kan främja sjukdom.

Bortsett från ljus och vattning, bör några andra riktlinjer följas i att ta hand om murgröna geranium växter. De bör matas ungefär var 10 dagar till tre veckor på våren genom hösten med en hög kalium flytande gödsel, med en blandning av lika delar vatten och gödning. Gren kan främjas genom att nypa bort nya stammar, medan fler blomningar kan uppmuntras genom att ta bort döda blommor. Vissa trädgårdsmästare råda med en torv-baserade jordfri blandning. Det rekommenderas att murgröna geranium växter vara något potten bunden; När omplanteringen på våren, bör de flyttas till en pott en storlek större eller hålls i samma kruka med färsk potting mix. Skadedjur inte utgör ett stort problem för murgröna geranium och även om konsumenten kan köpa sjukdomsfria plantor som den bästa skadedjursbekämpning metod.