Hur förhindrar jag Ridges på naglarna?

June 17

Om du vill förhindra åsar på naglar, kanske du kan göra det genom att återfukt naglarna ordentligt någonsin dag och se till att du tar i tillräckliga mängder av vitaminer och mineraler. Nagel åsar är ett vanligt tecken på åldrande eller torr hud, och åldrande oftast gör torr hud mer av ett problem. Ibland nagel åsar är närvarande på grund av vitaminbrist, och du kanske märker att om du börjar ta en daglig multivitamin nageln åsar börjar försvinna som dina naglar växa ut. Om du har nagel åsar som går horisontellt över dina naglar i stället vertikalt, kan du behöva kontakta din läkare eftersom detta kan tyda på en något mer allvarligt hälsoproblem.

För att förhindra åsar på naglarna av återfuktande, kan du börja genom att täcka dina naglar och händer i någon typ av hand salva eller lotion. Cuticle kräm kan också vara fördelaktigt att använda för att förhindra åsar på naglar. För att få maximal nytta av fukt, bör du nog upprepa processen minst tre gånger per dag. Du kan också överväga att gå att sova med handskar på händerna efter att du har tillämpat lotion på naglarna för att säkerställa att lotion blir helt absorberad av huden. Efter några veckor eller möjligen tidigare, kan du börja märka att dina nagel åsar avtar som dina naglar växa ut.

Om fukt inte verkar hjälpa till att förhindra åsar på naglarna, kanske du behöver ta en närmare titt på de vitaminer och mineraler du får i varje dag. Människor som är vitaminbrist ofta får problem med fingerryggar. Om du inte redan gör det, försök att ta en daglig multi-vitamin för en stund för att se om det inte hjälper att förhindra dina åsar. Det finns också en chans att du kan vara brist på en viss vitamin ingår inte i multi-vitamin du tar. Om du inte ser resultat i din spik åsar efter att se att du får i alla vitaminer du behöver, bör du antagligen din läkare att undersöka dig för andra näringsbrister.

Åsar på naglarna som går från vänster till höger snarare än uppåt och nedåt indikerar vanligtvis någon typ av hälsoproblem. Det är inte ovanligt att människor märker åsar som dessa efter att ha kirurgi eller gå igenom någon typ av stora medicinska trauma. Horisontella åsar är också ibland orsakas av näringsbrister precis som vertikala åsar är. För att ta reda säkert vad som orsakar dina horisontella finger åsar, bör du nog uppsöka läkare.

  • Tillämpa vaselin på naglarna varje kväll kan lindra åsar.
  • De parallella linjer som löper från basen till spetsen av en nagel blir mer framträdande med åldern.