Vad är en gemensam lag avtal?

September 20

Några lokala jurisdiktioner erkänna giltigheten av ett gemensamt lag avtal. Detta är ett juridiskt bindande avtal som ingås mellan två sambor som vill bli erkänd som gifta utan en faktisk ceremoni. Så länge de är juridiskt kompetent, av myndig, och har inga rättsliga hinder spärra en union, de två parterna helt enkelt komma överens om att vara gift. Ett skriftligt avtal kan upprättas på detaljer varje individs rätt till delad pengar, egendom och vårdnad av några barn.

En vanlig rättsligt avtal inte automatiskt skapas genom samlevnad. Även om det är lika giltig som ett äktenskap som är resultatet av en traditionell ceremoni, inträffar avtalet vanligtvis utan en lokal äktenskap licens. Varje partner bör ha för avsikt att gifta sig med den andra, och de ska leva tillsammans under en betydande tidsperiod. Paret ska också formellt erkänna sig som gift, genom att använda samma efternamn och arkivering sina skatter gemensamt. Om paret någonsin vill upplösa unionen, rättsliga äktenskapsskillnad är nödvändiga.

Skriftliga eller muntliga överenskommelser kan göras mellan parterna vid ingående av en gemensam lag relation. Något som liknar ett äktenskapsförord, dikterar en skriftlig sedvanerätt avtalet ägandet av fastigheten och vad som händer om en av parterna dör. Om det finns barn närvarande inblandade eller om paret räknar att ha barn, vårdnad och avtal kommer att presenteras också.

Vissa par tycker att det är fördelaktigt att ingå en gemensam överenskommelse lag som separerar detaljerna i deras förhållande från potentiella bodelningen och ekonomi. En del av överenskommelsen kan dela upp hushållsansvar, till exempel vem som gör vissa vecko sysslor. Förhållandet sektionen kan också detalj vad sociala beteenden är tillåtna, inklusive om gäster är tillåtna och när.

När det gäller egendom och privatekonomi divisioner, flera frågor är typiska i en gemensam lag avtal. Dessa frågor är enskild egendom som ägs före relationen, egendom som erhållits under relationen, hur man kan dela upp hushållskostnader och upplösning av förhållandet genom dödsfall eller separation. Vissa par är överens om att hålla ägandet av viss egendom separat medan andra väljer att hålla gemensamt ägande. Kostnaderna kan delas i hälften jämnt fördelat i proportion till inkomsten eller delas genom sammanslagning båda individers inkomstkällor.

Några avtal kommer också att innehålla en bestämmelse om medling eller skiljedom i händelse av en tvist. Oenighet tenderar att uppstå i händelse av en förestående upplösning av förhållandet och är ofta i frågor än de som föreskrivs i skrift. Lägga in en klausul tvistlösning kan hjälpa till att rädda krångel och kostnader i samband med en formell rättegång.

  • De rättigheter och praxis för sedvanerätt äktenskap ofta varierar från land till land.
  • Vissa par ser inte behovet av en officiell vigsel, och underteckna ett gemensamt lag avtal istället.