Vad är en Advance Shipping Note?

January 29

Ett förskott fraktsedel (ASN) är ett meddelande om det nära förestående leverans av ett paket. Det är också känt som ett förhandsbesked sjöfart, leveransavisering, eller förhandsfartygs not. Dokumentet typiskt skickas automatiskt, på elektronisk väg, när en följesedel genereras. En typisk förväg fraktsedel kommer att innehålla en detaljerad förteckning över de föremål som skickats, förutom förväntad leveranstid och metoder.

Det är vanligt att ett förskott fraktsedel för att informera kunden om hur ett paket har packats utöver vad den innehåller. Detta är vanligtvis ett svar eller bekräftelse av instruktioner som kunden har gett till säljaren när du gör beställningen. Många leverantörer har särskilda riktlinjer för packning och förbereda nationella motorsportförbund enligt både företagets riktlinjer och specifikationerna för vissa kunder.

De flesta förhandsfraktsedlar skickas via elektroniskt datautbyte (EDI), som är ett system för meddelanden som liknar e-post. Denna typ av system är normalt inställd mellan en kund och leverantör för att påskynda överföring av olika typer av information. För att systemet ska fungera måste säljaren och kunden vara överens om vilken typ av system ska användas och hur man använder det. Två av de mest populära EDI-system är UN / EDIFACT och ANSI X.12. Även om det finns många likheter mellan EDI-system, är det vanligt att varje företag som använder dem kommer också att ha särskilda riktlinjer för hur man använder dem för att skicka information såsom nationella motorsportförbund.

Ett förskott fraktsedel typiskt genereras en gång per följesedel har skapats av vendorâ € s systemet. Detta är också oftast ett sätt att låta kunden veta att paketet är i transit. En del av följesedeln kan kompileras som ordern läggs ihop, till exempel i en lagerlokal. Den plocklista som skapas från informationen i customerâ € s ordning, låter de anställda förbereder paketet vet vilka objekt som ska ingå. Information från den här listan kan ofta direkt överföras till Bilsportförbundet.

En av de vanligaste versionerna av elektroniska packlistan är EDI 856. Detta dokument listar allt som kommer att visas på den utskrivna listan som kunden får med paketet. De flesta nationella motorsportförbund kommer också att ha kundinformation, som adress, telefonnummer och kundnummer och orderinformation, inklusive prissättning, kvantitet och leverantörsnummer.

  • Ett förskott fraktsedel (ASN) är ett meddelande om det nära förestående leverans av ett paket.