Vilka är för- och nackdelar med att ta doxycyklin för Chlamydia?

September 14

De främsta fördelarna med att använda doxycyklin för klamydia är antibiotikan effektivitet som behandling och dess låga kostnader jämfört med en dos behandlingar. En huvud con att använda denna medicin för klamydia är potentialen för biverkningar. Denna faktor kan vara mindre av en oro, men när en person anser att andra mediciner för klamydia kan också orsaka biverkningar. Dessutom är en stor kon att använda doxycyklin det faktum att patienten måste komma ihåg att ta det i sju dagar.

Den primära pro av doxycyklin för chlamydia är det faktum att det är en effektiv behandlingsmetod. Patienter som använder det kan oftast förväntas bli botade genom denna medicinering ensam. Det är viktigt att notera dock att de kommer att vara utsatta för insjukna igen om de har oskyddat sex med en smittad partner. Dessutom är det viktigt att en persona € s sexuella partners behandlas också. Detta eftersom de kan passera sexuellt överförbar sjukdom tillbaka till den person som har nyligen behandlats för det.

En annan möjlig pro använda doxycyklin involverar recept kostnad. Doxycyklin är oftast ett billigare behandling för klamydia jämfört med behandling som bara kräver en dos. Detta kan vara en viktig faktor för människor som inte har recept planer som betalar för sina mediciner.

En av nackdelarna med att ta doxycyklin för behandling klamydia är det faktum att det kan orsaka biverkningar. Till exempel kan vissa människor som tar doxycyklin har svår huvudvärk och lider av feber, frossa och värk i kroppen. En person med detta villkor kan också drabbas av influensaliknande symtom. Vissa människor som tar detta läkemedel kan även utveckla hudutslag som är röd och blåsor och peeling.

Medicineringen kan också orsaka urin förändringar, såsom mindre frekvent eller missfärgad urin. Doxycyklin kan också orsaka gulfärgning av hud och ögonvitor, illamående, kräkningar, och en oregelbunden hjärtrytm. Det är viktigt att notera, när man överväger nackdelarna med att ta doxycyklin för klamydia, att andra läkemedel som används för dess behandling kan orsaka biverkningar också.

En annan con använda doxycyklin för klamydia är det faktum att en patient måste ta det i sju dagar. I de flesta fall, läkare ordinera två doser av doxycyklin per dag under en hel vecka. Detta innebär att patienten är ansvarig för att komma ihåg att ta varje dos i tid för att säkerställa effektiviteten av behandlingen. Om han väljer den andra gemensamma behandling för klamydia, vilket är ett antibiotikum som heter azitromycin, har han inte samma oro. I ett sådant fall, att patienten erhåller en enda dos av antibiotika och inte behöver komma ihåg att ta medicinering.

  • Praktiskt taget alla antibiotika läkemedel kan ge negativa biverkningar hos vissa patienter.
  • Nyfödda barn kan avtala klamydia från sina obehandlade mödrar under födelseprocess.
  • Personer med klamydia kan ge blod så länge de mår bra.
  • Doxycyklin är ett av de mest effektiva antibiotika för behandling av chlamydia.
  • Urinprov kan beställas för att avgöra om en patient har klamydia.