Vilka är de olika typer av alternativa örtmedicin?

February 1

Det finns flera olika typer av alternativa örtmedicin system, inklusive aromaterapi, blomma essenser, och traditionell kinesisk medicin (TCM). Olika metoder kan användas för att administrera den alternativa örtmedicin samt. Dessa inkluderar tinkturer, piller, kataplasmer, injektioner och teer eller infusioner. Eteriska oljor är också en viktig komponent i några alternativa örtmedicin behandlingar.

Aromaterapi är en form av alternativ örtmedicin som sysselsätter de eteriska oljor som destilleras från olika växter för att förbättra en persona € s fysiska och / eller psykiska tillstånd. Dessa oljor kan snusas, läggas till badvattnet, eller blandas med annan typ av olja och masseras in i huden. De oljor av olika växter tros erbjuda olika helande fördelar. Till exempel kan mejram och bergamott lindra stress och ångest, medan rosmarin och pepparmynta oljor är mentala stimulantia. Citron är bra för matsmältnings och cirkulationsrubbningar, och tea tree olja bekämpar infektioner och stärker immunförsvaret.

På 1930-talet, en läkare vid namn Dr Edward Bach fann att essenser destillerats från blommor hade egenskaper som kan hjälpa människor att hantera olika mentala och känslomässiga tillstånd. Han utvecklade de 38 essenser som så småningom kom att bli känd som Bach Flower Remedies. Några av de populära blomma essenser och deras indikationer är stjärnan i Betlehem för chock, rock ros för svår ångest och panik, och Mimulus av rädsla.

Dessa 38 essenser kan användas var för sig eller i kombination. Rescue Remedy är en av de mest populära kombinationerna. Det säljs i hälsokostbutiker och kan användas på både människor och djur för svår ångest och känslomässiga trauman. Dr Bach trodde att lindra känslomässiga förhållanden med blomma essenser så småningom skulle leda till fysiskt helande.

TCM sysselsätter örter som en del av dess helande metodik. I kinesisk alternativ örtmedicin, är örter klassificeras i kategorier. Några av dessa kategorier är uppvärmning, kylning och yin och yang. Enligt TCM, är sjukdom som orsakas av en blockering i flödet av energi i kroppen. TCM utövare avgör vilka meridianer eller energivägar är blockerade, och sedan föreskriver örter kända för att återställa energiflödet till det området.

Genom århundradena, olika kulturer utvecklat egna system för läkning. Många av dessa kultur medicinska system ingår vad som är känt idag som alternativ örtmedicin. Internet har gjort det möjligt att denna information att spridas, så att folk har fler alternativ i sjukvården än någonsin tidigare.

  • Eftersom örter inte regleras av US Food and Drug Administration (FDA), är styrkan i växtbaserade läkemedel och åtgärder inte är standardiserade i USA.
  • Bath olja aromaterapi kan användas som en typ av alternativ örtmedicin.
  • Alternativa örtmedicin kan administreras som ett piller.
  • Många örtteer sägs ha vissa medicinska värde.
  • Mejram kanske kan lindra stress.