Använda VoIP i Single-Site Office

January 13

Med tanke på VoIP (Voice over Internet Protocol) för en enda plats, har mindre företag en hel del paralleller till att sätta VoIP in på en större multilocation bolag. Det finns också några stora skillnader. Dessa skillnader avser vanligtvis till företagets uppdrag och omfattning, volym och kategorier av samtal, och bolagets strategiska planer för framtiden. Det kanske inte verkar som dessa tre saker är avgörande för ett mindre företag, men de avgör om VoIP är en bra passform.

Plats, plats, plats

Om en enda plats företag gör merparten av sin verksamhet inom en tre mils radie av sitt läge, de flesta av sina krav kommer sannolikt att vara i lokalsamtal området. I detta fall skulle det inte räcka med en minskning av vägtullar för att kompensera de startkostnader för VoIP. VoIP är inte för alla; i detta fall bör företaget göra mest kostnadseffektiv användning av sin befintliga vanliga gamla telefontjänst (POTS) infrastruktur.

Å andra sidan, om ett enda läge företag gör större delen av sin telefoni verksamhet utanför lokalsamtal området bör det se på månatliga utgifter för telefoni och dator datanätverk.

I små, single-site företag med hög grad lokalsamtal området telefoni användning, är risken att VoIP kan bli en extra kostnad som inte kan ha en återbetalningstid och kan inte ändra bolagets produktivitet. Dessa är viktiga punkter som ett mindre företag behöver tänka igenom innan du gör ett VoIP beslut.

Plats ensam inte ger dig all information du behöver för att rekommendera en konvertering till VoIP. Att vettigt i ett litet företag, har VoIP för att ändra kostnadsbilden. Summan av kardemumman är att VoIP måste antingen minska dina driftskostnader eller hjälp på något sätt att öka dina intäkter.

Räkna ut dessa avtal

Efter en grundlig analys av hur din enda plats företag gör och tar emot sina telefonsamtal, kan du avgöra om en övergång till VoIP är värt att göra. Som sagt, du behöver också veta ditt företags långsiktiga plan så att du kan faktor dina mål i en VoIP design.

En annan viktig faktor är om bolaget är behäftad med några aktuella kontrakt. Om det bara tecknat ett treårigt hyresavtal för en icke-VoIP abonnentväxel (PBX) och alla dess telefonstationer, måste kostnaderna leasingvägas i någon plan. Eventuella kontrakt bärare tjänster kan oftast avsluta utan påföljd eller kan modifieras med en ny term, men nu kör med VoIP.

Efter nuvarande månatliga faktureringar, den långsiktiga planen och eventuella utestående kontrakt listat i potentialen för att gå med VoIP, kan en fullständig analys att ekonomiskt stödja ett beslut.