Vad är en högtalare?

December 15

En högtalare är helt enkelt en anordning som omvandlar elektrisk energi till ljud som förstärks så att den kan höras från ett större avstånd än det ursprungliga ljudet skulle tillåta. Det finns ingen skillnad i användning av termerna högtalare och högtalare och båda används ofta omväxlande. Vissa högtalare kan producera ljud över ett brett spektrum av frekvenser och en del är bara gjort för att reproducera vissa frekvenser.

Även om det kan tyckas som om det är mer önskvärt att en högtalare att sända över det bredaste utbudet av frekvenser möjliga, det finns fördelar med att de som har ett begränsat utbud. På grund av storleken av systemet som behövs för att återge det breda spektrum av frekvenser, kan det vara svårare att hitta en kompakt högtalare som i tillräcklig utsträckning kan hantera uppgiften. Därför kan många talare som försöker göra alla frekvenser gör ett undermåligt jobb med ljudåtergivning.

Att ha flera högtalare, med några som specialiserat sig på olika områden av ljudfrekvenser, erbjuder vissa fördelar. En högtalare konstruerad för att hantera mellanklassen och övre-range ljud kan vara bra för att återge mänskliga röster och vissa typer av musik. Men andra talare, såsom woofer och subwoofer, är utformade för att producera ljud av lägre oktaver.

En högtalare är klassificerad som en woofer om det är tänkt att återge lägre oktaver av ljud. En subwoofer är en högtalare som är tänkt att producera de lägsta 02:58 oktaver av ljud. Subwoofern ofta ser ut som en låda och är troligen högtalaren benägna att de mest märk vibrationer.

En av de vanligaste användningsområdena för högtalare i hemmiljö är som hemmabiohögtalare. Dessa högtalare ofta är synkroniserade så att de producerar en surroundeffekt och ofta kallas surroundhögtalare. Detta är särskilt användbart när du tittar på film, där ljudet är ofta tänkt att spelas på ett surroundsystem.

Kvaliteten på högtalaren beror mycket på vikten, och därmed storleken, av magneten inuti högtalaren. Ju större magneten, desto mer kraftfull högtalaren vara. Vikten av magneten ska anges på specifikationerna för några bra högtalare. Det bör dock noteras att vissa väger hela magnetsystem och inte bara magneten själv. Detta skulle kunna påverka möjligheterna och kvalitet högtalaren och lura några att köpa något annat än vad de trodde att de köper.

  • En av de vanligaste användningsområdena för högtalare är som hemmabiohögtalare.
  • En högtalare omvandlar elektrisk energi till ljud som förstärks så att den kan höras på stort avstånd.