Hur kan du säga vem som vinner en presidentvalsdebatten?

March 15

Det kan vara svårt att avgöra vem som vinner presidentdebatt i många fall. Ofta kandidaterna är ganska nära och båda utvecklas väl, och media är oftast snabba att utropa en vinnare, som sedan kan motbevisas av den allmänna opinionen och kandidaterna själva. Avgöra vem som vinner presidentdebatt kan komma ner till din personliga åsikt, eller du kan vara mer objektiv och besluta att även om du inte gillar vinnaren, de verkar mer effektivt. Många medier tar snäpp omröstningar direkt efter debatterna att fastställa vinnaren, men efterföljande granskning av debatten genom förståsigpåare kan snabbt ändra resultaten av dem.

Ibland kan en presidentdebatt görs av vissa granskare på ett poängsystem. Debatten kan segmenteras i varje avsnitt av frågor eller problem, med människor beslutar som vann varje särskild segment eller fråga. Men det är svårt att fastställa kriterier för vad som utgör en seger. Några av följande frågor kan bli ombedd att avgöra vinnaren:

En annan fråga, särskilt i modern tid, är det sätt på vilket en presidentdebatt ses. En TV-publik eller någon läsa en utskrift av en debatt kan ha en helt annan uppfattning om vem som vann än en person som faktiskt deltar i debatten och tittar på debatten från ett kort avstånd. Andra faktorer som inte är det faktiska innehållet i debatten kan också spela en roll i att bestämma vinnaren. En kandidat som inte är så bra talare, men som är mer sympatisk eller förbindlig, kan förklaras som vinnare. En kandidat kan se eller låta mer "president" och inger förtroende.

Kriterier för vad som utgör vinnande kan också vara olika beroende på varje kandidat. Fattiga högtalare skulle kunna överväga en presidentdebatt en vinst om de visar upp och inte göra några större fadäser. Utmärkta högtalare kanske letar efter en seger genom att kunna tydligt belysa deras kontrast till en annan kandidat. I slutändan så många faktorer kan avgöra vinster eller förluster, och inte alla av dessa är direkt mätbara eller konstant. Vinnaren kan kanske vara den kandidat som vinner valet, även om tydliga vinnare av debatter inte alltid bli president.

Kanske en viktigare fråga för den genomsnittliga tittaren och särskilt den genomsnittliga väljaren är att visa varje presidentdebatten med ett öga för att avgöra vilken kandidat bäst passar dina krav på president. Det är klokt att inte förlita sig på sina anföranden enbart för att göra denna bestämning. Efter debatter, använda oberoende faktum kontroll platser och organisationer för att se vilken kandidat presenterade deras fall sanningsenligt, eftersom kandidaterna kan blåsa sin egen politiska värt eller kan göra osanna påståenden.

Det kan hjälpa att lyssna på expert analysera debatter, men om du försöker göra en objektiv val, vara medveten om att media partiskhet existerar. Det kan också bidra till att läsa hela texten i debatter för att avgöra vilken kandidat var tydligare. Fattiga offentliga förmåga att tala inte nödvändigtvis innebära en person kommer att vara en dålig president, och goda allmänna förmåga att tala inte alltid översätta till bra ledarskap.

Kom också ihåg att en presidentdebatt är bara ett mått på en kandidat potentiella värde som en president. Kolla in kandidat hemsidor istället för att förlita sig på medie ljud byte eller debatter. Du kommer ofta att få en mycket tydligare förklaring av vad en person har för avsikt att göra som president om du läser deras fullständiga planer, som normalt finns på deras webbplatser.

  • Gott ledarskap är inte beroende av goda allmänna förmåga att tala.
  • Vinnare av en presidentdebatt kan lämnas till personlig tolkning och åsikt.