Vad är Conservation Photography?

February 3

Bevarande fotografering är fotografering som porträtterar den naturliga världen och betonar vikten av insatser för att bevara den. Det gör detta genom att dokumentera växter och djur i det vilda och effekterna av att inkräkta mänskliga civilisationen på sina miljöer. Termen "bevarande" har använts sedan 19-talet för att beskriva rörelsen som nu kallas miljörörelsen. Eftersom rörelsens ursprung, har miljöaktivister anställd bevarandefotografering för att få sitt budskap till publik över hela världen. I modern tid är det med i tidningar, webbplatser och naturdokumentärer på tv och film.

Bevarandet rörelsen började i slutet av 1800-talet. På den tiden var effekterna av den industriella revolutionen och ökande befolknings på den naturliga världen först bli uppenbar. Tidiga miljöaktivister som Aldo Leopold och John Muir fann stöd från nationella ledare som USA: s president Theodore Roosevelt. Detta ledde till skapandet av nationalparker och naturskyddsgrupper som Sierra Club. Naturfotografer Ansel Adams, Eliot Porter, och Philip Hyde var bland pionjärerna inom bevarandefotografering.

År 1888 var den ideella National Geographic Society grundades av amerikanska naturvårdare och forskare. Gruppen lanserade sin berömda gul-gränsade tidningen samma år. Sedan dess har tidningen varit en primär fordon för bevarande fotografi från hela världen. Dess rykte för hög kvalitet arbete gör den till en av de mest prestigefyllda uttag för bevarande fotografering. Samhället producerar också naturdokumentärfilmer för sändning och kabel-tv.

Fotografering är ett kraftfullt verktyg för att förmedla miljöfrågor för allmänheten. Levande bilder dokumenterar naturligt liv i avlägsna delar av världen att många människor aldrig kommer att besöka. Det ger verkligheten i övrigt abstrakta begrepp och avlägsna regioner till dem som kanske har problem med att föreställa dem, till exempel barn. Fotografiska bevis på föroreningar och miljökatastrofer har historiskt svängt opinionen och ledde till lagar som syftar till att skydda miljön.

Naturdokumentärer har varit en viktig form av bevarande fotografering sedan början av filmen. Dessa filmer har tagningar mödosamt fångas i det vilda av naturen filmfotografer. Med intåget av tv, visar till exempel Wild Kingdom erbjuds regelbundet bilder av den naturliga världen till miljontals tittare. Många kabelkanaler har nu naturdokumentärer dygnet runt. I början av 21-talet, teatraliska dokumentärer såsom Pingvinresan, En obekväm sanning, och The Cove vann erkännande över hela världen och gav publiken nya perspektiv på miljöfrågor.

  • Bevarande fotografer kan filma djur i det vilda i ett försök att öka medvetenheten.
  • Ett fotografi av ett vattenfall i Tasmanien.