Hur väljer jag det bästa Livsmedel med vitamin B?

August 29

Vitamin B är ett komplex av åtta vitaminer som är erkända för sin roll i energimetabolism, hud hälsa, muskelutveckling, förbättrad immunsystemets funktion, stöder nervsystemet, och bygga celler, speciellt röda blodkroppar. Medan vitamintillskott kan hjälpa till att få mer vitamin B där det kan saknas i kosten, rekommenderar näringsexperter att få detta viktigt näringsämne genom mat som det kan mer fullständigt absorberas på detta sätt. Livsmedel med vitamin B inkluderar animaliska livsmedel som lever, tonfisk, lax, kyckling, ägg, och opastöriserad mjölk. Vegetabilier med vitamin B inkluderar bananer, potatis, fullkornsprodukter som de hittade i spannmål, fullkornsbröd och havregryn, linser, bönor och jäst.

Inte bara en vitamin men åtta distinkta näringsämnen, vitamin B-komplex innehåller B1, eller tiamin; B2, eller riboflavin; B3 eller niacin; B4 eller pantotensyra; B5, eller pyridoxin; B6, eller biotin; B7, eller folsyra; och B12, eller cyanokobalamin. Liksom C-vitamin, B-vitaminer är vattenlösliga, vilket innebär att varje konsumeras i överskott kommer att utsöndras från kroppen i urinen och att vitamin B toxicitet är ganska sällsynt. Vitamin B-brist, men kan bero på en brist på en eller flera av B-vitaminer och presenterar med symtom från nervsystemet dysfunktion till hudproblem till anemi. Därför rekommenderas att konsumera en mängd olika livsmedel med vitamin B.

Animaliska livsmedel är en särskilt god källa av vitamin B. Lever av djur som kycklingar, kor och grisar, till exempel, är rika på tiamin, niacin och biotin, som är ägg. Niacin, pantotensyra och cyanokobalamin finns gott om i havet fisk som lax och tonfisk, med den senare B-vitamin som bara finns i animaliska livsmedel. Kyckling, fläsk och nötkött är också bland de animaliska livsmedel med vitamin B, särskilt tiamin, riboflavin, niacin, pyridoxin, och cyanokobalamin. Mjölk, ost och yoghurt försörjning många av dessa också.

Vegetarianer behöver inte miste om denna viktiga vitamin, men eftersom många livsmedel med vitamin B kommer från växter. Många bönor, linser och gröna grönsaker är rika på vitamin B, särskilt riboflavin, niacin och folsyra, en särskilt viktig B-vitamin för gravida kvinnor. Fullkornsris livsmedel som hel-vete tortillas och havregryn är en bra källa till tiamin, pantotensyra, och pyridoxin. Dessutom har många nötter som jordnötter är rika på B-vitaminer som tiamin, niacin, pyridoxin, och biotin. Vare från vegetabiliska eller animaliska livsmedel, rekommenderas att få oneâ € s B-vitamin från hela livsmedel, som är mer näringsrik än förädlade livsmedel.

  • Skål med kokta havregryn.
  • Lax är rik på vitamin B.
  • Yoghurt anses vara en bra källa till vitamin B.
  • Bananer är en bra källa till vitamin B6.
  • Fullkornsbröd innehåller vitamin B.