Vad är en Beam Expander?

October 25

Ett ljus eller laserstråle expander är ett vetenskapligt instrument som tillåter parallell ljus eller laserstrålar för att ha en ingång stråle utvecklats till en större utgångsstråle. Instrumentet används på ett liknande sätt till att använda ett teleskop och producerar raka linje teleskopstrålar eller prismatiska strålar, såsom strålarna en kan se som reflekteras från fasetterna av en kristall. Beam expansions används i laserfysik och nästan ett dussin vetenskapliga program som använder sina utgångs strålar för mätningar, såsom lasermikrobearbetning, skivning av solceller, fjärranalys, och andra vetenskapliga experiment inom flera områden. Deras balk förstoring, utan att påverka färglära och avsikt undvika fokus, gör att program från den minsta, som i mikroskop, till den största av astronomi mätningar. Utvecklad från etablerade teleskop optik, de har hög överföringskapacitet och låg distorsion.

De funktioner som finns i de flesta balk expandrar är för standard entréöppningar och kan bevara korrekta kolumner av ljus oavsett våglängd. De expansions klarar ljus från det ultravioletta spektrumet genom alla synliga regionerna och in infraröda regionerna, och de kan minska mängden längden behövs i ett teleskop. De är utformade för både rörliga och fasta utgångskonfigurationer med kontroller kolumnjustering.

För lite bakgrund, optiska teleskop är antingen refraktär eller reflekterande. De refraktorer bryter ljus med hjälp av linser som böja eller bryter ljus, medan de reflekterande teleskop använder stora optiska speglar för att reflektera ljus. En strålexpanderare är i huvudsak ett teleskop med principen att stråldivergens och balk expansionsförhållanden är av samma faktor. De lägre effekt balk expandrar bygger på Galileo teleskop design med en negativ input och positiv utgång inställd av linser. Det finns Kepler teleskop notis dock som har en mellanliggande, Pinhole, fokus lins och två positiva linser som är väldigt långa, teleskopisk, balk expandrar.

Motiv för laserstråle expandrar producerar placeringar av bild linser och objektiv som är motsatsen till deras placering inom en Kepler-teleskopet. Ingången pelarsalen strålen fokuseras till en fläck mellan linserna där laser värme ackumuleras och värmer upp luften som leder till vågfronten snedvridningar därför galileisk designen är ofta föredraget för att förhindra distorsion. Som en laserstråle expander kommer tora laser ingången av en uppsättning expansionskraft, kommer det att minska divergensen av balken på produktion av samma kraft och på stort avstånd, kommer den pelarsalen strålen vara mindre.

Vad kallas hybrid extra cavity optiska mönster i balk expandrar uppföljning standarden strålexpanderare med en konvex lins, formad som krökning av ett mänskligt öga, som producerar en multipel prismatisk effekt. Dessa utökade balkar kan strålas till mycket långa avstånd och ändå verkar mycket tunn när de ses från en vinkel. Dessa linje illuminationer används i Interferometri förfaranden för att göra mätningar i optiska och ingenjörsmetrologi, och används också i kärn, partikel och plasmafysik.

  • De lägre effekt balk expandrar bygger på Galileo teleskopet designen.