Vad är Bokhandlaren / Diagram Prize?

November 22

Den Books / Diagram Prize för Oddest titel Årets är en excentrisk utmärkelse som ges till böcker vars namn trotsar förståelse eller logik. Eftersom Frankfurts bokmässa 1978 har priset delats ut nästan varje år, med bara två år terar inga luntor konstigt titeln nog att ta emot meriter. Vinnare av Bokhandlaren / Diagram Prize väljs av Books tidningen, och få internationellt erkännande för en bisarr titel.

Den första vinnaren av Bokhandlaren / Diagram Prize gick till superbt namngivna Proceedings of the Second Internationell workshop om nakna möss skrivna av olika författare. Boken ange tonen för de ovanliga och ibland ögonbryn höjande titlar valts för äran. Under årens lopp har flera titlar stod som ikoniska exempel på särskilt påhitt, inklusive säkert uppenbara 1993 Vinnaren Hur man undviker Stora fartyg och udda men möjligen användbar bombsäker din häst av Rick Pelicano och Lauren Tjaden.

Inlämnande processen för Bokhandlaren / Diagram Priset är ganska enkel. Bibliotekarier, lärare och bokhandel arbetare kan alla lämna förslag för tilldelning, före en viss tidsfrist. En lista med finalisterna sammanställs av Books tidningen, och för offentliggörande röstning. Förutom bifall och publicitet att vinna en Books / Diagram pris, vinnarna får också en stor flaska champagne.

För 2008, som kommer att vara den 30: e årsdagen av Bokhandlaren / Diagram pris, är flera evenemang planeras för att hedra den fåniga historien om denna tävling. Priset har mycket att fira, med 2008 vilket innebär högsta antalet offentliga röster som någonsin mottagits av tävlingen. 2008 års vinnare om du önskar Stängning i din relation, Börja med benen kommer tävla mot vinnarna i det förflutna för att vinna den eftertraktade Diagram över Diagram utmärkelser. Dessutom, i september en liten bok kommer att publiceras som innehåller en historia av de vinnande böckerna och Contesta € s finaste ögonblick, med titeln Hur man undviker Enorma fartyg och andra osannolikt betitlade Böcker.

En del kanske undrar varför det finns en så skämtsam tävling i första hand. Men möjligheten för allvarliga litteraturälskare att göra narr av det egna arbetet och passion är en gammal och en gammal tradition. Dessutom är det verkligen möjligt att titta på titlarna folk som donâ € t Know theyâ € re Dead eller Teorin om Längs Rolling och inte känner att författarna förtjänar någon form av applåder?

  • Bokhandlaren / Diagram Prize delas ut till böcker med knäppa, udda titlar.