Vad är Glurge?

December 7

Termen glurge uppfanns av en regelbunden medarbetare i Snopes.com, en webbplats tillägnad katalogisering och ofta avslöja skrönor. Tyvärr, medan ordet glurge kan vara fiktiva, är fenomenet den beskriver inte. Glurge beskrivs bäst som det cloyingly sentimentala historier, vittnesmål och objekt lektioner ofta skickas som e-post eller kedjebrev. Glurge kan också upplevas i slutet av gudstjänster eller motiverande tal, vanligen i form av en "sann" exempel på uthållighet mot till synes omöjliga odds.

Det finns oftast ingen ont uppsåt från sändaren av glurge, men budskapen är kanske inte så inspirerande som avsändare hade hoppats. Många exempel på glurge tenderar att kollapsa under sin egen tyngd, som författaren lägger en omöjlig omständighet på en annan för att köra hem den moraliska av historien. Ett sådant exempel på överspända glurge rör en novis bergsbestigare som förlorar en kontaktlins. Efter ber Gud om en mirakulös återhämtning av linsen, bergsbestigare senare upptäcker en myra som bär kontaktlinser på rygg. Den fullkomliga implausibility av historien förnekar ofta inspirerande inverkan glurge.

Några exempel på glurge skrivs kända personligheter, även om deras historiska exakthet är ofta ifrågasätts. Skådespelaren John Wayne, till exempel, sägs ha konverterat till kristendomen efter att ha fått ett brev från en evangelist s skadade dotter. Olika politiska ledare ryktas ha ursäktas sig från tjänsteplikt för att vittna om Jesus Kristus. Även om dessa historier faktiskt kan vara inspirerande och bildskapande, är de sällan stöds av officiella uppgifter.

Detta är inte att föreslå att alla glurge är fiktiv eller tjänar inte ett giltigt syfte. Några av de berättelser och historiska factoids är sant och pedagogiska, även presenteras i en gråtmild eller sentimental handstil. Avsändare av glurge kan svara på en begäran kedjebrev-stil för att vidarebefordra meddelandet till andra. Många exempel på glurge har cirkulerat runt om i världen i flera år, inklusive påstådda prognoser från Nostradamus, samt den svåra situationen för unga canceroffer söker nya brevvänner eller gratulationskort.

De flesta glurge berättelser är relativt ofarliga, om lite over-the-top. Dessa meddelanden innehåller sällan skadliga bilagor eller värva mottagarna för pengarna. Det verkliga problemet ligger hos tillåta e bekanta att vidarebefordra oönskade meddelanden via ett massutskick. Vissa avsändare får inte screena berättelser för lämpligt innehåll före vidarebefordran, vilket skulle kunna skapa problem för vissa mottagare. Till skillnad från skräppost, som vanligtvis är oönskad, är glurge ofta befordras genom en kedja av personlig adresslistor, vilket gör den ursprungliga avsändaren nästan omöjligt att spåra.

Ett antal webbplatser kan ge exempel på glurge, tillsammans med de verkliga fakta bakom berättelserna. Många exempel på glurge är välskrivna bitar av inspirerande fiktion, värda att upprepa som objekt lektioner eller motiverande anekdoter. Det är den suddig sanning och utsmyckning som kan göra glurge låta konstgjorda och sackarin.

  • En glurge kan vara associerad med religiösa upplevelser och figurer.
  • En glurge kan innebära någon som ber för återföring av ett kontaktlinser och hittar en myra bär den.