Vad är en handhållen symaskin?

December 6

En handhållen symaskin är en symaskin tänkt att köras samtidigt hålls, snarare än att behöva vila stilla på en fast yta. Den handhållna symaskinen är avsedd till stor del att ersätta handen sömmar, och är inte riktigt tänkt att ersätta den typ av snäva, starka sömmar som en sann symaskin åstad. En handhållen symaskin kan också refereras till såsom en sladdlös symaskin, en handhållen symaskin, eller en portabel symaskin.

Den viktigaste platsen ser man en handhållen symaskin är på sena tv-reklam, där de har blivit mycket populära i de senaste åren. Lovande att ta besväret av vardag små sömmar arbetsuppgifter, de verkar fungera vackert, skapa raka, trånga sömmar med väldigt lite arbete. Prissatt ganska överkomligt, på någonstans mellan $ 6 $ (USD) och $ 30 USD, de verkar också vara ganska mycket.

Det finns både för- och nackdelar med en handhållen symaskin, och itâ € s viktigt att väga både noga innan du köper en. Många människor förväntar maskinen att vara ett mirakel av slag, hoppas det kommer åstadkomma ganska lite mer än vad det faktiskt är kapabel till. Eftersom detta leder bara till besvikelse och frustration, itâ € s viktigt att ha realistiska förväntningar på vad maskinen faktiskt kan göra.

Som huvud plus, är den handhållna symaskinen oerhört portabel, oftast väger nästan ingenting, så att du kan ta med dig nästan var som helst. Folk ser till handdatorer som ett sätt att få sin sömnad gjort medan du sitter framför TV, sitter på tåget eller bussen, och även camping. För repetitiva sömmar, kan den handhållna symaskinen vara mycket snabbare än att sy för hand, och med en hög kvalitet modell sömmen kan vara så strikt som alla utom de mest noggranna handstygn.

Å andra sidan, är en handhållen symaskin markant underlägsna även måttligt goda stationära maskiner. Även om det kan konkurrera bra mot handen sömmar, är kvaliteten på stygn långt ifrån vad en bra maskin kan åstadkomma. Eftersom det är tänkt att hållas i handen, snarare än att sitta sturdily på en plan yta, stygnen är ofta lite vinglig eller mindre rakt. Den spänning som skapas också är inte alls lika stark, vilket leder till lösare, mindre attraktiva stygn än de som skapas på en maskin. Själva känslan av sömmar är ganska lite annorlunda, också, vilket kan vara frustrerande för veteran symaskinsanvändare.

En sak att titta efter när man överväger att köpa en handhållen symaskin, är om det drivs eller inte. De billigare modellerna ofta endast drivs med dina egna händer, vilket kan tyckas lockande för förmågan att arbeta utan batterier, men i slutändan resulterar i mycket sämre stygn. Batteridrivna maskiner är fortfarande mycket portabel, men skapar mycket snävare sömmar än de som görs med handdrivna modeller. Hursomhelst, vet att det du köper med handhållen symaskin är inte en ersättning för din faktiska maskin, men en ersättning för handen sömmar.