Vad är Skogsstjärna Tea?

October 12

Skogsstjärna, känd av det latinska namnet Stellaria media eller Stellaria pubera, kallas också gemensamma chickweeds, stjärn våtarv och mus-ear våtarv. Anläggningen växer cirka 16 inches (40 cm) lång och har ovala blad och vita blommor formade som stjärnor. Denna ört växer vilt i tempererade zoner runt om i världen och betraktas ofta som en olägenhet ogräs i en trädgård. Dock ger en växt tusentals frön som kan användas för att mata höns och en skogsstjärna te gjort av bladen och blommorna sägs vara helande, både externt i ett grötomslag och internt som en tonic. Anläggningen är ett kraftpaket av kost, som innehåller ingredienser såsom askorbinsyra, vitamin A och C, saponiner, magnesium, flavonoider, niacin, kalium, riboflavin, kumarin, rutin, selen, tiamin, och zink.

Skogsstjärna te är tillverkad av antingen torkade eller färska blad. Kan hällas över en fjärdedel kopp (60 ml) av torkad våtarv, eller en halv kopp (120 ml) hackas eller urlakade färska blad Fyra koppar (1 liter) av kokande vatten. Teet ska syrad i fem till tio minuter innan ansträngning. Om den används som ett grötomslag eller hud tvätta, bör den kylas till rumstemperatur först.

Utåt är våtarv te sägs att läka ett antal problem. En salva eller tvätt tillverkad från te är sammandragande och kan användas för att behandla psoriasis, klåda, eksem, nässelfeber, akne, poison ivy utslag, hudirritationer, solbränna, och finnar. Det kan också stoppa blödningar och läka sår och sår i huden, speciellt sår som läker dåligt.

Internt kan våtarv te läka både andningsproblem och lindra sjukdomar i mag-tarmkanalen. Teet kan effektivt läka heshet, hosta, bronkit, lungsjukdomar, och tryck över bröstet. Under många århundraden har den planta € s diuretika och laxerande åtgärder gjort det ett populärt hopkok för att förlora vikt. Skogsstjärna sägs också att rena blodet, så våren sallader och tonika använder ogräs har länge använts för att stärka människor och lindra våren trötthet. I homeopatisk medicin, är våtarv te tros läka ledproblem och lätthet artrit.

De många vitaminer och hälsosamma ingredienser i våtarv gör det en frisk grönsak eller te för regelbunden användning. Våtarv te kan tas en halv kopp (120 ml) i taget, två till fyra gånger om dagen. På grund av den TEAA € s laxerande effekt, men kunde stora mängder te orsaka tarmproblem. Gravida och ammande mödrar, eller personer med kroniska hälsoproblem, bör kontakta läkare innan du lägger eventuella tillägg till sin kost.

  • En salva med våtarv te kan användas för att behandla eksem.
  • Våtarv te kan användas för att behandla giftek utslag.
  • Våtarv te kan användas för att behandla bronkit.
  • En våtarv tvättningen kan användas för att behandla bikupor.
  • Våtarv te kan lindra hosta.
  • Våtarv te kan hjälpa andningsproblem och lindra sjukdomar i mag-tarmkanalen.