Vad är Fjäderfä krydda?

September 23

Fjäderfä krydda avser varje blandning av örter, kryddor, oljor och andra aromer som kan tillämpas på kalkon, kyckling, cornish hönor, anka, fjädervilt, eller gås. Sådana kryddor, ofta med ingredienser som timjan och salvia, kan användas som en torr rub, blandat med vätskor i en baste, eller till en brödbaserad fyllning. När fjäderfä krydda läggs inuti en fågel i stället direkt på huden, kommer den faktiska köttet smaksättas mer intensivt. Fjäderfä krydda hänvisar ofta till olika typer av kryddor som tillämpas på en hel fågel eller ben i segment, snarare än bitar av kött som används i grytor, soppor eller sallader.

En typisk fjäderfä krydda består av en blandning av örter och kryddor, ofta tillämpas som en torr rub. En sådan gnugga kan antingen användas för stekning i ugn eller grillning. De flesta fjäderfä smaksättning gnuggar inkluderar timjan, salvia, rosmarin, salt och peppar, och kunde även omfatta mejram, mark kryddnejlika, muskot, persilja, eller basilika. Olika örter och kryddor är sannolikt att variera kraftigt från land eller kultur. I allmänhet är sådana blandningar av örter och kryddor tillämpas mindre frikostigt än andra typer av torra gnidningar på grund av den potenta och stickande arten av de örter som används.

Tråckelsömmen utförs ofta som ett fjäderfä krydda för större fåglar, som Turkiet, som tenderar att torka ut lätt under en lång tillagningstid period. Samma örter och kryddor som används i en fjäderfä torr rub kan blandas med vätskor såsom vinäger, konjak, eller apelsinjuice. Tillsatsen av olja, mest typiskt olivolja, även kommer att hjälpa fågeln från att torka ut. Fetter, såsom de som finns naturligt i kött eller för oljor och smör, hålla kött fuktigt under långa tillagningstider.

Ibland fjäderfä krydda appliceras på en fyllning som ska sättas i en fågel, som också är ganska typiskt för kalkon eller gås. Denna metod gör att köttet kryddat inifrån, samt att ge en väl erfarna sida skålen. Standard fyllning består av bröd bitar, selleri och lök blandat med kryddor. Tillsatser såsom korv och kastanjer kan också vara närvarande i stoppning, särskilt i traditionella tacksägelsedagen fyllning i USA.

Aromater såsom knippen örter, citron kilar, små lökar, eller vitlöksklyftor kan också vara fyllda in i håligheten av en kyckling eller en annan liten fågel. Detta är en annan typ av fjäderfä krydda som säkerställer att köttet är smaksatt hela vägen igenom, eftersom vissa kryddor och kryddor som inte kan tränga långt förbi huden. Vitlöks kryddnejlika och herbed smör kan även appliceras direkt under huden snarare än att bara ovanför.

  • Fjäderfä kryddningen kan användas för att förstärka smaken av rostad anka.
  • Olivolja inte bara smaker fjäderfän, men håller det från att bli för torr.
  • Många fjäderfä kryddor inkluderar persilja.
  • Fjäderfä krydda ofta kommer i form av en torr rub med ett antal örter och kryddor.
  • Fjäderfä kryddningen kan användas på cornish höns.
  • Mejram, som ofta används för att säsongen fjäderfä.
  • De flesta fjäderfä kryddor inkluderar basilika.