Vad är Logan lagen?

September 17

Den Logan Act är en federal lag som gör det ett brott för en amerikansk medborgare för att försöka förhandla med en utländsk regering eller försöka påverka utrikespolitiken utan tydlig myndighet från den verkställande delen av den amerikanska regeringen. Det antogs 1799, på grund av störningar av George Logan i förbindelserna med Frankrike och är fortfarande på böckerna för närvarande, även om det har sedan varit rutin. Logan, som lagen är naturligtvis uppkallad efter, hade ingen myndighet att besöka Frankrike. Kongressen insåg snart att sådana försök kan mycket väl ge blandade signaler under spänningar mellan USA och andra nationer och därmed passerat Logan lagen.

Den grundlagsenliga i Logan lagen Hasna € t är noggrant testade. Å andra sidan, har Högsta domstolen medgav i andra fall att den verkställande makten ensamma, nämligen presidenten, har makt att tala för USA eller den myndighet att utse en talesman. Det bör också noteras att texten i Logan lagen klargör att dess syfte är att förhindra att personer utan rätt myndighet från att blanda sig i tvister mellan USA och utländska regeringar. En sådan usurpation av den verkställande makten kunde tydligt skicka dubbla budskap eller farligt gräva utrikespolitiken.

Den Logan Lagen föreskriver att ingen medborgare som direkt eller indirekt kan bedriva korrespondens med en utländsk regering eller officer därav utan rätt myndighet, om någon tvist med USA med avsikt att påverka beteende eller undergräva åtgärder antagna av Förenta staterna. Det har funnits flera händelser som verkar vara direkta kränkningar av Logan lagen. Men ingen har ännu blivit dömd eller straffad enligt lagen. Många medborgare är nyfiken på varför andra medborgare, kändisar och medlemmar av kongressen har tillåtits delta i vad som verkar vara exakt uppträdande förbjuds i Logan lagen utan att hållas ansvariga.

Exempel inkluderar Jane Fondaâ € s ökända besök och foto ops i Hanoi, och mötena mellan John Kerry och nordvietnamesiska ledare i Paris, samtidigt som fortfarande är i krig. Under presidentvalet 2004 fanns tvivelaktiga besök till Mellanöstern. Andra namn som ingår i denna lista är George McGovern och Jesse Jackson för kontakter med Kuba, och högtalaren av huset Jim Wright som mötte med sandinisterna i Nicaragua under Reagan administrationen.

Under 2007 Högtalare av huset, Nancy Pelosi, bestämde sig för att träffa Syriens president Bashir Assad mot de önskemål som det amerikanska utrikesdepartementet. Kritiker, inklusive de på vänster som inte höll med Nancy Pelosi, fördömde mötet och hennes missriktade försök att samla fred mellan Israel och Syrien och att engagera Syrien i diplomati trots presidentâ € s beslut att avstå medan Syrien tycks stödja terrorism.

Kanske Logan lagen bör utnyttjas för att omintetgöra framtida uppdrag liknande dem som redan genomförts. Det har varit incidenter utöver de som nämns, men få eller inga åtgärder har vidtagits mot någon inblandad. Använda Logan lagen att göra ett exempel på de som överskrider gränserna kan hjälpa gräns sådana åtgärder i framtiden innan allvarliga skador sker.