Vad är Bergkaktussläktet?

August 17

Bergkaktussläktet är en växt släkte som är en del av Cactaceae familjen. Den innehåller cirka 11 arter av kaktusar som är inhemska på Anderna i Sydamerika. De kaktusar är kolumnen formade och har långa, vita hårstrån som drapera över vassa spikar. De används ofta som krukväxter. Över vattning är ett vanligt problem med detta släkte, och insekter orsakar skada på dessa växter.

Släktnamnet är ett grekiskt ord som betyder "berget Cereus." Vanligen är växterna i Bergkaktussläktet släktet kallad "gubben i Anderna," eller "gubben i bergen." Detta beskriver de grå eller vita trådar på kaktusar och deras placering; de är oftast ligger högt uppe landskapet på kanterna av Anderna.

Oreocereus celsianus distribueras i hela Bolivia, Peru och norra Argentina. Bergkaktussläktet doelzianus huvudsakligen belägna i Anderna i centrala Peru, medan Bergkaktussläktet ritteri är infödd till Boliva. Bergkaktussläktet leucotrichus växer i norra Chile och södra Peru.

Den gamle mannen i Anderna växer vanligtvis 10 fot (3 m) i höjd och fyra inches (10 cm) bred. Den har röda eller halm färgade nålar som petar genom ett nät av vita trådar som är lika skarp. De vita trådarna är tänkt att skydda växten från den intensiva ökensolen. Denna kaktusar har stjälkar som gren med åldern.

Det brukar ta flera år innan denna växt kan producera blommor. När den gamle mannen i Anderna gör blommar, inträffar det normalt under sommarmånaderna. De lila-violetta blommor är 3-4 inches (7-10 cm) lång och tubulär form.

Det är viktigt att tillhandahålla lämpliga miljöförhållanden vid växer en kaktus som gubben i Anderna. Det väl dränerande, bördig jord föredrar generellt. Sandjord som är mycket porös används generellt eftersom det ger tillräcklig fukt lagring för denna anläggning. Vattning bör hållas till ett minimum, eftersom kaktus kommer att ruttna lätt om över vattnas, särskilt under vintern. Kaktusen bör odlas i fullt solljus.

Kaktusar inom Bergkaktussläktet släktet är känsliga för angrepp av den röda spinn. Denna insekt är klassificerad som ett kvalster men producerar vävband liknar en spindel. Den livnär sig på det yttre lagret av kaktus, och de drabbade områdena verkar brunt. Det bästa sättet att behandla växten är att tillämpa ett bekämpningsmedel som är avsedd för den röda spinn.

  • Flera kaktusar i Bergkaktussläktet släktet är hemma i Anderna.