Hur gör jag Slip Stitch In virka?

July 4

Den smygmaska ​​i virka är en mycket enkel, små stygn som egentligen inte öka storleken på projektet du arbetar med. För att skapa en smygmaska, sätt in virknålen i önskat område, så att det finns två slingor på den och linda garnet runt slutet. Använd sedan kroken för att dra garnet genom båda öglorna. Glid stygn i virkning används för en mängd olika ändamål såsom formning och sammanfogning av delar av ett projekt. Det kan också lägga utsmyckning till virkade projekt.

Relativt lätt att göra, är det smygmaska ​​i virka vanligtvis inte används i sig för att skapa kroppen av ett projekt. Den är liten och platt, saknar uren hos andra sömmar. Det är en av de kortaste stygn och tillför inte mycket längd till den virkade tyget. Det är en mycket användbar söm för andra ändamål, dock, såsom att minska längden på en rad av stygn eller hoppa över några att komma till en annan del av tyget.

För att skapa smygmaska ​​i virka, kan du starta från en kedja eller från en pågående bit virkad tyg. Med en slinga redan på virknål, sätt in den i nästa maska ​​eller in önskat område för projektet. När du har gjort detta, bör du ha två slingor på virknål. Nästa vira garnet runt slutet av kroken, föra den runt bakifrån. Slutligen använder den krok ände för att dra garnet genom båda öglorna på en gång. Ett enkelt sätt att göra detta är att säkerställa att garnet fästs säkert i den krok änden och sedan ta tag i tyget nära den längst öglan och dra båda av dem över kroken och av.

Du kan använda smygmaska ​​i virka för många ändamål; även enkel att göra, det är också ganska mångsidig. Den kan användas för att forma en bit virkad väv genom att ändra längden på rader eller hoppa över stygn. En annan vanlig funktion är att gå bitar av ett projekt som fästa rutor för att bilda en filt eller fästa ärmarna till en tröja. Det är också användbart för att skapa intrikata mönstrade föremål som doilies eller blommor. Annan kreativ tillämpning av glid sömmen i virka är embellishing eller dekorera projekt på ett sätt som liknar broderi på virkade tyget.

  • Den smygmaska ​​kan användas för att göra projekt med ett upprepat mönster som doilies.