Alternativ för att sälja annonser på din mamma blogg

June 2

Du har i princip två sätt att säljer annonser på din blogg: säljer annonserna själv eller med hjälp av ett annonsnätverk. Annonsnätverk sälja annonser för din blogg i utbyte mot en andel av intäkterna. Men om du vill vara mycket specifika om vilka typer av företag som annonserar på din blogg, då det bästa alternativet är att sälja annonser själv.

Annonsnätverk sälja annonser för din blogg i utbyte mot en andel av intäkterna. Vid en första rodna, verkar det bättre att få 100 procent av din reklamintäkter än 40 procent till 60 procent av det, kanske du upptäcker att annonsnätverket tjänar du mer pengar.

Till exempel säljer dina egna annonser, kommer du € får 100 procent av en ADA € s $ 500 intäkter, men det doesnâ € t komma nära att få 60 procent av $ 5,000 intäkter (thatâ € s $ 3000) från annonsen nätverk. Medan du behöver dela annonsintäkter när man arbetar med ett annonsnätverk, thatâ € s inte alltid en dålig sak.

Inte bara kan det brukar sälja fler annonser än du kan, men det tar också hand om allt administrativt arbete som kommer med att hantera annonsörer. Det administrativa arbetet kan vara betydande. Stora varumärken räknar med att kunna ha sofistikerad annonsvisningsteknik, vilket innebär att de vill ha en stor kontroll över hur och när deras annonser visas.

De kanske vill bara visa en annons gång per besök, eller bara för att människor i södra Kalifornien. För att kunna sälja till stora varumärken, behöver du en annonsserver som låter dig ge dina annonsörer som typ av kontroll.

På baksidan, kan det tyckas lättare att arbeta med små företag istället. Ofta små företag donâ € t har erfarenhet att driva en framgångsrik reklamkampanj, så kan behöva mer hand innehav från din sida. Eller de kanske har ställt in en mycket ineffektiv kampanj och hålla dig ansvarig för resultat som är utanför din kontroll.

Det finns flera bloggare som bara säljer sina egna reklam och göra det mycket väl. Många av dessa människor tenderar att vilja vara extremt selektiv om reklam de visar på sina bloggar.

Alla bloggare bör vara selektiv om vilka annonsörer de väljer att arbeta med, eftersom annonserna kommer att spegla positivt eller dåligt på dig. Men om din blogg är i en mycket specialiserad nisch där det finns färre annonsörer som finns, eller om du vill vara mycket specifika om vilka typer av företag som annonserar på din blogg, då det bästa alternativet är att sälja annonser själv.