Vad är en trådlös gateway router?

August 15

Tillväxten av Internetanvändningen exploderade i början av 21-talet. Mer än någonsin, folk har höghastighetsinternet i sina hem och allt fler enheter som är beroende av denna tillgång till Internet. En trådlös gateway router ger mer än en trådbunden accesspunkt för Internet, och det kan leverera en trådlös kontakt också.

Nästan alla vanliga snabba Internet-modem, såsom de för DSL eller kabel, har bara en anslutning för Internet. Många olika nätverksenheter - såsom datorer, switchar eller routrar - kan använda det enda anslutning, men bara en i taget kan anslutas. Svårigheten är att ofta mer än en del av utrustningen behöver tillgång till Internet.

En trådlös gateway router kan ge tillgängligheten till Internet för valfritt antal enheter. Det skapar ett lokalt nätverk (LAN) mellan trådlösa och trådbundna enheter, och ger en åtkomstpunkt till ett globalt nätverk (WAN). Typiskt kommer en trådlös gateway-router har mer än en trådlös anslutning och har trådlös anslutning för upp till 255 andra enheter.

Trådlöst internet, som ibland kallas Wi-Fi, har ökat i popularitet som mer mer avancerade elektroniken utvecklas. Handdatorer, smartphone mobila enheter, spelkonsoler och bärbara datorer alla kan ha kapacitet att använda Internet om en trådlös åtkomstpunkt finns. Modemet ansluts till den trådlösa gateway router för att ge utlopp till Internet, och gateway router aktier som anslutning mellan alla trådbundna och trådlösa enheter som är anslutna till den.

Tillgång till Internet är inte den enda delade inslag i den trådlösa gateway router. Alla elektronik som är anslutna till LAN potentiellt kunde komma åt varandra. Bärbara datorer, skrivare och stationära datorer kan komma åt varandra med rätt nätverksinställningar. Detta kan göra dataöverföring, t.ex. fildelning, mycket mer praktiskt.

Trådlösa gateway routrar ofta kommer att ha en hårdvarubaserad brandvägg inbyggd också. Detta ger lite extra skydd mot inkommande skadliga data, samt skydda privata information som lagras på datorer och andra enheter. Kombinera brandvägg, Internet-gateway, och tillträde till accessnätet gör den trådlösa gateway router en konvergerad enhet.

De flesta av dessa nätverksenheter har accesspunkter inne för att styra de olika rätt till inresa. Programvaran lagras i routern, även känd som firmware, finns alternativ för säkerhet samt tillträde till och från både LAN och Internet. Säkerhet kryptering för trådlös åtkomst tillåter endast enheter med rätt säkerhetsnyckel för att ansluta och använda gateway router.

  • Trådlösa gateway routrar skapar lokala nätverk mellan olika enheter.
  • Trådlöst internet gateways tillåta människor att ansluta till Internet trådlöst.
  • En trådlös gateway router.
  • Smartphones kan utnyttja trådlöst Internet som tillhandahålls av routrar.