Vad är Date Sugar?

December 15

Datum socker är inte socker i riktigt samma sätt som andra typer är, liksom de som härrör från sockerrör eller betor. Itâ € s inte bearbetas för att skapa sockeralkohol eller en slät smälteffekt, istället itâ € s bara göras från mycket finhackad torra datum. Det är ganska söt, men det kan klumpa, och doesnâ € t smälta, vilket gör det en opraktisk ersättning för vissa typer av bakade varor, eller som tillsats i drycker.

Fortfarande är många som hittills socker eftersom det går igenom minimal bearbetning och av vissa anses mer naturligt än socker kommer från sockerrör. Den kan användas som ett substitut för andra sötningsmedel i recept som don € t kräver socker att smälta. När bakat, kan det verka i livsmedel som små bruna fläckar, och dess smak lånar en övergripande sötma till bakverk.

Det finns rekommendationer om att socker göras från datumen kan ersätta cup efter cup för farinsocker, men många tycker att detta orsakar mat att bli för söt. Vissa bagare som använder datum socker regelbundet föreslår istället att du använder ungefär två tredjedelar av den mängd brunt eller vitt socker lyste i ett recept för att approximera en liknande sötma nivå.

Du kan utmanas att försöka hitta detta socker, och andra mindre kända sockerersättningsmedel. Du € ll också betala mycket mer för det. Den genomsnittliga pund (.45 kg) inaktuell socker kostar ca $ 6 $ (USD), och många tycker denna kostnad oöverkomliga, särskilt i jämförelse med kostnaden för farinsocker härrör från sockerrör eller betor, som normalt kostar ca $ 2 USD per pound .

Du € re mest sannolikt att kunna hitta datum socker i gourmet eller special livsmedel butiker och i naturliga livsmedel butiker. Du kan också kontrollera asiatiska och medelhavslivsmedelsbutiker eftersom dessa kulturer gör betydande användning av datum. Om du köper ekologiska versioner av socker, räkna med att betala ganska lite mer för det, speciellt om den är tillverkad i USA. Du kommer förmodligen hitta billigare importerade versioner i asiatiska och medelhavs butiker.

Om du donâ € t vill baka med detta socker, kan du fortfarande hitta massor av användningsområden för det. Till exempel kan en liten vanlig yoghurt och frukt vaknar till liv med ett stänk av datum socker på toppen. Överväga att ersätta den för brunt socker på kanel toasts. Om du är i bakning, det finns många brödrecept, speciellt kräver hela korn som nu föreslår att använda socker tillverkad av datum i stället för brunt socker. Dessa kan låna en söt och annorlunda smak till hembakat bröd.

  • Datum socker görs genom att hugga upp torkade dadlar.
  • Datum som växer på en dadelpalm.
  • Datum socker är mycket söt, men inte smälter.