Vad är ett Eye Transplant?

February 4

Även tekniken utvecklas kontinuerligt, en ögontransplantation närvarande omfattar inte transplantera hela ögongloben för att behandla synförlust. Itâ € s faktiskt hornhinnan som vanligtvis transplanteras. För att kunna göra en hel öga transplantation skulle synnerven måste kapas för att avlägsna ögongloben och sedan anbringas på nytt.

Även om hela ögongloben inte ersätts, kan en hornhinnetransplantation ibland betecknas som en ögontransplantation. Hornhinnan kan transplanteras för att återställa synen hos personer med vissa ögonsjukdomar. Till exempel, om en person har grumling av hornhinnan, svullnad, hornhinna sår eller ärrbildning, vilket stör vision, kan en transplantation göras.

En ögontransplantation involverar byte av hornhinnan är en relativt vanlig procedur. Det är ofta en mycket enklare process än andra typer av transplantationer och ibland utförs på ett polikliniskt. Till skillnad från andra transplanterade organ, är att vänta för hornhinnorna ofta inte alltför länge. Hornhinnor doneras efter en donator har dött, men de flesta människor har hornhinnor som är berättigade till donation.

Före transplantation, är en komplett synundersökning utförs och eventuella villkor, såsom en ögoninfektion, måste behandlas före operationen. Läkaren kommer också att ta mätningar av ögat så en hornhinna kan hittas som matchar storleken en patient behöver. Vanligtvis proceduren utförs utan att patienten under narkos. Ögat är bedövad och ett lugnande medel kan ges. Den del av hornhinnan som är sjuk eller skadad avlägsnas och donatorhornhinnan är sedan sys på plats.

Kirurgi är relativt snabb och återhämtning varierar, men de flesta människor kommer att ha en del smärta och svullnad efter ingreppet. Orala läkemedel och ögondroppar för att förhindra infektion och behandla smärta ges vanligen. En metallögonskydd är vanligtvis placerad över ögat för att utöva tryck för att hjälpa till att minska svullnad. Det hjälper också till att skydda ögat medan återhämtningen tar platser.

De flesta patienter som har hornhinnetransplantationer donâ € t har allvarliga komplikationer, men de kan förekomma. Avvisande av hornhinnan är en möjlighet, tillsammans med infektion. Medicinering kan ges för att behandla avstötning om den inträffar. Ibland förhöjt tryck i ögat kan också uppstå efter operationen. Ytterligare förfaranden för att justera hornhinnan kan behövas som ögat läker.

Mängden vision som återställs genom en transplantation varierar, och delvis beror på tillståndet som leder till hornhinnetransplantation. Även om synen inte är helt återställd, de flesta transplantationer leda till en viss förbättring i vision.

  • Efter operationen är patienterna ges ögondroppar och orala läkemedel för att förhindra infektion och minska smärta.
  • Operationen för öga transplantation är relativt snabb.
  • Anatomi av det mänskliga ögat.