Vad är en Train Ferry?

December 20

Ett tåg färja är en färja med kapacitet att ta emot tågvagnar, och ibland hela tåg, beroende på utformningen. Tåg färjor utvecklades på 1800-talet och är i bruk runt om i världen i regioner där många floder, bukter, vikar och andra vatten funktioner gör reser land svårt eller omöjligt. Många nationer med öar beroende tåg färjor som en del av deras transiteringssystemet offentligt. Förutom att ta tåg, kan färjan också acceptera bilar samt passagerare till fots. Många företag tillverkar en rad olika konfigurationer.

Tåget Färjan har spår inne och ansluter med en färja slip, även spåras. Personal kan driva tågvagnar på tåget färjan när den är dockad, och i de fall där lok passar, kan tåget köras direkt på. På den andra sidan, väntar markpersonal offload tåget på en ny uppsättning av spår. Passagerare och gods kan stanna på tåget under inläsningen och oftast kvar så färjan resor, även på långa resor, kan människor få komma ut och vandra runt för frisk luft.

Denna färja design kräver en speciell slip design, spåren på slip och färjan måste uppfylla. De halkar flyter oftast att låta slip att stiga och falla med vattennivåer så det kan matcha upp med spåren inuti. De måste kunna bära mycket höga vikter, eftersom tågen kan vara extremt tungt. En sidospår nära luckan ger lagringsutrymme för extra tågvagnar och lok och kan erbjuda underhålls- och reparationsmöjligheter samt.

När folk köper biljetter på ett tåg eller ordna för frakt, är kostnaden för färjeöverföringar del av biljettpriset. Detta inkluderar inte bara avgiften för färjeresa, men kostnader i samband med att betala markpersonalen att ladda tågen och säkra dem på plats. Rullande materiel i en färja kan utgöra en risk om de inte sitter ordentligt fast med färjepersonalen. Köra en tågfärja kan bli dyrt på grund av den speciella designen och behovet av stödpersonal för att hantera lastning och lossning uppgifter.

Även på ett tåg färja, kommer folk att märka rörelse färjan och kan bli sjösjuk om de är känsliga eller korsningen är grov. Tågets bekvämligheter kan begränsas under den resande perioden, och oroar matservering, VVS, och andra frågor människor kan be personalen på tåget om vad som kommer att finnas tillgängliga under båtresa.