Vad är en Tickler fil?

April 28

En tickler fil är en organisatorisk tillgång, antingen hemma eller på kontoret. Det kan hjälpa "kittla ditt minne" genom att göra vissa att varje sak du behöver göra är inlämnad ett visst datum, och det är ofta en överlägsen organisatoriskt verktyg än någon typ av papper eller elektroniskt planerare, eftersom det tillåter dig att hålla koll på små bitar av papper, som visitkort eller fakturor, som normalt skulle gå vilse i en arrangör eller inte kan överföras elektroniskt.

Grund tickler fil kan vara ett dragspel typ, expanderbar, kartong hållare för filer, eller en liten plast filmapp. Dessa är billigt köps, och behöver kunna hålla 43 manila filer. Denna specifika nummer omfattar 12 månader på ett år, och 31 dagar i månaden. Vanligtvis kommer du att arbeta på en månad i taget, och arkivering all information du behöver för senare månader i en mapp månaden.

För varje specifik dag du kommer filinformation som din dag agenda, eventuella påminnelser om möten som du måste närvara eller telefonsamtal du bör göra, och eventuellt en att göra-lista. Mest information hålls på indexkort, men du kan också hålla papper också. När du arbetar med ett projekt som är ett visst datum på grund av, kan du placera dina material på denna dag, eller några dagar innan för att vara säker på att få jobbet gjort i tid. Varje dag får du inte bara kontrollera din tickler fil av dagen, men kolla också ett par dagar i förväg för att vara säker på att du har allt på din att göra-lista. Du kan även hålla något du får under dagen i nästa dags tickler fil att påminna dig att lämna in den.

Säljare och människor i alla typer av företag kan använda en tickler fil för att hålla dem organiserade. Personer som reser ofta kan speciellt som att använda dem, eftersom de är oftast ganska lätt och enkelt portas runt. Du kan även hålla dina resehandlingar i din tickler fil så att du har dem redo och väntar på dagar du måste flyga, hyra bilar eller checka in på hotell.

För hem tickler fil kan vara lika användbara. Om du har problem med att betala räkningar i tid, kan du lämna räkningar en vecka eller två i förväg betalning i din fil, så att du inte är för sent att betala dem. Du kan också hålla kuponger i dessa filer, hålla reda på din eller dina barns möten, och hålla igång för att göra-listor.

Det enklaste sättet att hålla din tickler fil organiserade är att kontrollera filen i början av dagen, och sedan igen i slutet av dagen för att se till att du gjorde allt du behövde. När du har uppfyllt alla krav för den dagen, flytta dagens filen till mappen för nästa månad, och kontrollera nästa månads mapp för att se om något det håller bör arkiveras i mappen du just har använt. Du måste se till att uppdatera din fil i slutet av varje dag, eller i början av nästa dag. Om du håller dig organiserad på detta sätt, så har du en användbar resurs för hemmet, skolan eller på kontoret.

  • En tickler fil kan hjälpa dem som har svårt att betala räkningar i tid.
  • Information som lagras i en tickler fil är vanligtvis hålls på registerkort.
  • Grund tickler filen måste hålla 43 manila filer som täcker 12 månader på ett år, och 31 dagar i månaden.