Vad är några populära Cocktails?

March 21

Cocktails är allmänt accepterade i dessa dagar för att vara någon form av blandad alkoholhaltig dryck, även om det ibland termen kan användas för att hänvisa till alkoholfria drinkar, såsom fruktjuice drinkar. Ursprungligen termen innebar en blandning av något slag av alkohol, ett sötningsmedel, och bitter. De flesta av dessa drycker är gjorda med de fyra hörnstenarna i alkohol: vodka, gin, whisky och rom. Andra kan använda mer esoteriska lutar, som absint eller Jägermeister, men för det mesta, alla innehåller åtminstone en av de fyra primära alkoholer.

Utan tvekan, den mest kända av de drinkar i världen är martini. Ursprungligen en dryck gjord med gin och vermouth, har martini sedan vuxit till att bli en hel klass av drycker i sig. Gin har fått ge vika för de flesta martinis till vodka, och i många barer, kommer att beställa en martini utan att klargöra nu resultera i vodka som serveras. Mängden vermouth läggs till martini har också minskat kraftigt under de senaste decennierna, med många bartenders undviker den helt, eller betala endast är underordnad vård till idén om detta starkvin läggs.

Den kosmopolitiska nämns ofta som en av de bästa dryckerna bland en viss delmängd av kvinnor. Denna dryck blandar vodka med tranbärsjuice, och bör även omfatta antingen Cointreau eller Triple Sec att söta dem lite mer, samt en snodd av kalk. Den kosmopolitiska kan ses som en fortsättning på vissa andra populära drycker, kommer ursprungligen från gimlet med hjälp av kamikaze.

Bloody Mary är en annan populär blandad dryck. Ofta serveras med frukost, brunch eller lunch, det görs genom att blanda vodka med tomatjuice, mussla saft och varm sås. Detta gör för en något kryddig, sura dryck som döljer vodka nästan helt.

Citron droppe är ännu en populär cocktail som förlitar sig på vodka. En äldre stil version blandar vodka och citronsaft, vilket gör en ganska syrlig drink. De flesta moderna citron droppar också lägga socker, att föra det i linje med andra, sötare drinkar. Även ganska arbetsintensiv, är citron släpp en mycket populär drink i barer.

Rom används i ett antal sötare, ofta frysta cocktails. De två mest kända av dessa är förmodligen de daiquiri och piña colada. Den daiquiri blandar rom med limejuice och socker. Även om det inte nödvändigtvis frysta, är den frusna versionen överlägset mest populära formen, även om en purist inte kan överväga drycken att vara en daiquiri alls, när andra fruktjuicer ersätta kalk. Pina Coladas görs med rom, kokosgrädde, och ananasjuice. De serveras kyld, antingen med kuber av is, eller skakas med krossad is.

Den mest populära av gin drinkar är, utan tvekan, gin och tonic. Ursprungligen tänkt på i Indien under den brittiska ockupationen, denna dryck var helt enkelt ett sätt att göra tonic mer drickbart, eftersom tonic vatten hade en hel del av kinin i den, som höll malariaspridande myggor i bay. Modern tonic har mycket lite kinin i det, och de flesta människor är inte i behov av ständig mygga repellerande, men drycken är fortfarande mycket populär.

Andra populära drinkar innefattar följande:

 • En Mai Tai dricka med rom, apelsin curacao, och limejuice.
 • En Long Island iste.
 • En traditionell martini cocktail görs med gin och vermouth.
 • Den kosmopolitiska nämns ofta som en populär dryck bland en viss delmängd av kvinnor.
 • Många drinkar inkluderar olika kombinationer av fruktsmaker.
 • En kalk i en gin och tonic.
 • Vodka kan användas för att göra många olika cocktails.
 • Ibland serveras med frukost eller brunch, är en Bloody Mary en populär cocktail med vodka och tomatjuice.
 • En flaska läsk, som används för att göra ett antal olika cocktails.
 • En citron släpp martini kan betraktas som en girly drink.
 • Whiskey är en klassisk cocktail ingrediens.
 • Triple sec är ofta med i apelsin cocktails.
 • Bourbon och mynta kombineras för att göra en mint julep.
 • En Cosmopolitan cocktail.