Lär känna Digital Videokameror

April 26

Innan bege sig in i en värld av digital video, måste du veta skillnaden mellan analoga och digitala signaler och hur de förhåller sig till video. Analog avser att ändra den ursprungliga signalen förvärvat (i en kamera) till något som representerar signalen - i det här fallet, i en vågform.


Den digitala video termen innebär ett par saker. Det kan hänvisa till video som är filmad med en digital videokamera, och det kan hänvisa till video som fångas (digitaliserad) på en dator.

Kvaliteten och glamour i digital video är att den kan börja och förbli digitalt från videokameran till datorn. Du uppnå detta tack vare en standardiserad kabelanslutning, eller kabel, som används mellan kameran och ett speciellt kort (board) på din dator. Denna kabel och dess anslutningar, kända av tre namn - IEEE 1394, i-link och Firewire - är några av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av den digitala videoindustrin eftersom de håller digital video digitalt. Utan en IEEE 1394-anslutning, skulle videosignalen försämras till ett annat format, till exempel VHS eller S-VHS.

IEEE 1394-anslutning är en livlina för den digitala videoentusiast. På grund av det, kan du behålla den digitala upplösningen och ljudkvalitet på din video genom fotografering och redigering och upp till distributionen av din produkt.

Digitala videoformat

Alla digitala format har vissa gemensamma drag. För en sak, digitala videoformat använder binär kod (signaler som är gjorda av serie ettor och nollor). Det billigaste till de dyraste digitala videoformat dela den avundsvärda förmågan att obegränsade generationer (redigering) utan en nedgång i kvalitet.

Analoga signaler korrupta som du sänder signalen från kameran till brännaren och vidare till en annan brännare (redigering). Detta är inte så med digital video. På många sätt är digital video inspelad på band som en ordbehandlare fil. Oavsett hur många kopior (generationer) skapas, den filerna antingen arbete eller de fungerar inte. Det finns ingen i-mellan. Dessutom kan digital video konverteras till analog video. Sist, och kanske viktigaste, alla digitala format har utmärkt upplösning kvalitet.


Upplösning kvalitet är graden av skärpa i en bild som mätt med antalet pixlar (bildelement) över och ner på en bildskärm.

MiniDV formatet

MiniDV är "billig" bror till digitala format. Trots detta går det tå till tå med Betacam SP, standarden videobranschen. Upplösningen kvalitet MiniDV och Betacam SP är insikts liknande. Men ljudsignalen av MiniDV är faktiskt bättre än Betacam SP: s. Och, som just nämnts, är den flergenerations tape-to-tape kvalitet MiniDV bättre än Betacam SP: s. MiniDV har vissa begränsningar, som jag diskuterar hela denna bok. Men, för dollar med Betacam SP, är jämfört dollarn MiniDV en teknisk konstigt.

Digital S, DVCPRO och DVCAM format

De tre kommersiella digitala format erbjuds av JVC, Panasonic och Sony, respektive. Även om de är alla digitala, de är inte kompatibla. Det relativa värdet på en över den andra är en fråga om personlig preferens. Som en sakfråga, om du skulle sätta 20 producenter i ett rum för att avgöra vilken av de digitala format är bäst, skulle du bättre se till att de först lämna sina vapen, knivar och stativ handtag på dörren. Under alla omständigheter är en signifikant skillnad bland de tre som DVCAM utrustning accepterar videoband med en miniDV formatet.

De tre kommersiella digitala format delar en digital utgång standard som kallas Serial Digital Interface (SDI). Detta format är hur digitala format inspelare sänder sin digitala video till annan digital utrustning, såsom andra digitala inspelare eller datorer. SDI och MiniDV IEEE 1394 är distinkt olika tekniker för att åstadkomma ungefär samma sak.

Välja videokameran

Baserat på din budget, måste du bestämma hur långt du kan gå att köpa utrustning. Om det behövs, kan du köpa grunderna nu och komplettera med spetsfundigheter senare. När du väljer en högkvalitativ digital videokamera, hålla dessa saker i åtanke:

  • Linskvalitet: Size räknas när det kommer till en lins. Ju större lins, desto större grad av ljus och bildsamling kvalitet. Bra kameror har utbytbara objektiv. Och, vanligtvis, en professionell lins överstiger bildkvalitet inspelningsmediumet. Tro mig, kommer tillverkarna att låta dig veta när deras lins uppnår dessa kriterier.
  • Pixlar: Termen pixlar är en förkortning för element pixel, eller antalet punkter som tillsammans utgör en bild. I grund och botten, desto fler pixlar i en bild av en fast storlek, desto större upplösning kvalitet den bilden. Några bra kameror erbjuder så mycket som 410.000 eller fler pixlar per CCD (eller motsvarande).
  • CCD: Storleken och antalet laddade par enheter (CCD) påverkar kvaliteten på den inspelade bilden. En högkvalitativ digital videokamera har tre CCD-chips. En tredje tums CCD anses vara en god minimum. I videon, förvärvar en kamera ljus och färg på chips som kallas Charge-Coupled Devices, eller CCD. Dessa CCDS samla visuella bilder och omvandla dem till antingen en analog signal (vågor med varierande amplituder) eller en digital signal (en serie av ettor och nollor).
  • Ljudalternativ: En högkvalitativ videokamera ska kunna spela in ljud med XLR balanserad typ mikrofoner. Detta gör professionell kvalitet inspelning.
  • Tidskod: En högkvalitativ videokamera ska kunna spela in tidskod. Time-kod är nödvändig för ram exakt redigering. Frame noggrannhet är avgörande för videoband kontroll identifiera klipp och för redigering.
  • IEEE 1394: Videokameran behöver en digital video in och ut anslutning. Den in och ut anslutning är hur du skickar ut och tar emot upp video i ett digitalt format. IEEE 1394 är en standard som garanterar kompatibilitet mellan digital videoutrustning.
  • Speciella egenskaper: Funktioner varierar från en videokamera till nästa, men vissa funktioner är avgörande. Videokameran ska kunna spela in i helautomatiska, halvautomatiska och helt manuella lägen. Dessutom bör videokameran erbjuda 16: 9-format för framtida video bruk. Och videokameran bör erbjuda zebran funktion och den optiska bildstabilisatorn.