Vad är Mozzarella Köttbullar?

March 22

Mozzarella köttbullar är små bollar av köttfärs som har kryddat eller blandas med andra ingredienser och sedan fyllda med en liten mängd mozzarellaost. Köttbullar kan framställas i en traditionell italiensk stil med kryddor som persilja, oregano och ströbröd och sedan tillagas långsamt i tomatsås tills gjort. De kan också göras med muskot, kryddpeppar och lök och serveras i brun sås med äggnudlar. Den mozzarellaost på insidan av Köttbulle ger en subtil, ostliknande smak som brukar neutral nog att gå bra med nästan alla salta skålen.

Den typ av mozzarellaost används för att göra mozzarella köttbullar kan ha viss effekt på den färdiga produkten. Köttbullar kommer att ta tid att laga mat, så en mozzarellaost som är väldigt vattnig kan smälta så snabbt att det faktiskt kommer att börja läcka ut ur köttbullar, lämnar dem delvis tomt i en pöl av ost. Ett sätt detta kan undvikas är att använda en låg fukt mozzarella så det kommer att smälta ändå förbli lite tjockare. Buffalo mozzarella, rökt mozzarella och många kommersiellt framställda och förpackade mozzarella ha en låg nivå av fukt.

Den typ av kött som används för att göra mozzarella köttbullar beror bara på smak av kocken. Nötkött eller nötkött och griskött är det traditionella valet. Dessa kött kan kompletteras med en liten mängd kalvkött, liksom. Turkiet eller kyckling kan användas, även om de kommer att ha en något kortare tillagningstid och en mindre köttig smak. Använda förväg kryddat kött som italiensk korv kan fungera mycket bra när rökt mozzarella används, så det kan motverka den ibland starka rökiga smak.

Många recept för köttbullar använder bindemedel och andra ingredienser för att hålla köttet tillsammans medan det kockar. Detta kan vara fördelaktigt för mozzarella köttbullar, eftersom det kommer att hjälpa till att bilda en vägg som expanderar när kött bakar, låsning mesta av mozzarella inuti. Soaked ströbröd eller blötlagda strimlor av bröd är ett populärt val. Ett ägg kan också bidra till att bilda en fast köttbulle som kommer att hålla sin form medan det kockar.

Själva processen att göra mozzarella köttbullar är ganska enkelt. När köttet, kryddor och andra ingredienser blandas samman, är en lös boll bildas i händerna. En liten bit av mozzarellaost skjuts in i Köttbulle, och sidorna tas upp för att bilda bollen tätt runt osten. De kan tillagas i sakta sjud tomatsås, bakas på ett ark i en ugn, eller stekt i en stekpanna så att de utvecklar en skarp skorpa. Vissa ost kommer oundvikligen läcka ut köttbullar, men när det läckte ost svalnar lite, kan den plockas upp och serveras med köttbullarna.

  • Mozzarella med tomater och basilikablad.
  • Brödsmulor används allmänt som ett bindande ingrediens när man gör mozzarella köttbullar.