Hur gör jag Double Virka?

April 14

Dubbel virka är den grundläggande och vanligaste typen av söm som är viktigt att lära sig för att göra många olika virka mönster. Strukturellt är det längre, relativt fast, men mindre styv än den enda fjärdedelsnot och är lämplig för plagg som sjalar, bordstabletter, tröjor, afghaner och många inredningsobjekt. För att uppnå olika mönster och önskade strukturer, är det möjligt att kombinera den dubbla virka stickning stil med andra sömmar, till exempel fasta maskor och halv dubbel virka.

För att göra en dubbel virka fundament, finns det ett behov av att göra två extra kedjor mer än vad som behövs för en grundläggande crotchet söm. Efter det, vrid garnet bakfram, liknande att göra en annan kedja, men hoppa tre kedjor, och se till att räkna den första, från kroken och sätt in kroken i fjärde kedjan. Vad detta betyder är att det ska finnas två kedjor hoppade mellan den första kroken och den andra. Försiktighet bör vidtas för att passera kroken genom V-form och under knölen på ryggen, undvika vridning.

Därefter, haka garnet och dra den genom de två grann kedjorna, lämnar den första oberörd. På denna punkt har du två kedjor i slutet där du började, dra garnet igen genom den nya kedjan och den första att stanna hos en enda crochet liknande söm som kan sägas vara två nivåer över stiftelsen kedjan. Gå till nästa kedja på fundamentet och infoga kroken på V i kedjan och upprepa som tidigare. Fortsätt med upprepning tills du når slutet, eller om den dubbla virka stiftelsen kedjan startade. Om man räknar stygnen bör antalet vara mindre två på fundamentet kedjan.

När slutet är nådd, höja kedjan till önskad höjd genom att göra trippel virka upp och vända tillbaka som det var nere på den färdiga raden. Räkna fyra kedjor och sätt kroken på fjärde och dra garnet genom de två kedjorna. När du har skapat en liknande dubbel virka kedjan till den som startade med i början, fortsätter med resten till slutet nås. På liknande sätt som den första raden, bör stygnen vara mindre två av de ursprungliga stygnen.

Beroende på storleken på dubbel virka tyg som görs, upprepa processerna tills de önskade raderna är stickade. När slutet av plagget är nådd, fäst garnet genom att göra en knut stygn för att förhindra att garn från ångra sig. För att till fullo förstå processen, öva fysiskt som instruktionerna läses eftersom det är lättare att lära sig genom att öva än genom att läsa.