Vad är Crab Sticks?

June 10

Crabsticks är bitar av imitationer krabbkött som har pressats ihop till formen av en pinne, och ofta färgats för att ha en röd färg som liknar en krabba skal. Denna typ av kött är ofta billigare att använda i skaldjurssallader och liknande rätter, och eftersom det är kokta under bearbetning den kan ätas utan ytterligare beredning. Den typ av kött som används i pinnar kan variera mellan orter och företag, även om det är normalt malet fiskkött. Crabsticks är ganska populärt att använda i ett antal olika kök, inklusive livsmedel av olika asiatiska länder och USA.

Dessa pinnar används ofta i skaldjur sallader, eftersom de förkokade och kan snabbt tas bort från förpackningen och skars i kuber eller strimlad att ge krabba arom till en sallad. Vissa typer av sushi, såsom California rullar, är också normalt görs med imitationer krabba kött, ofta från crabsticks. California rullar normalt bestå av imitation krabba kött, gurka, och avokado eller mango som rullas med ris på utsidan och ofta beströdda med sesamfrön.

Produkten marknadsförs ofta som "Krab pinnar," på grund av rättsliga bestämmelser som har tvingat företagen att inte längre använda ordet "krabba" på förpackningar för crabsticks som inte innehåller själva krabbkött. I allmänhet är dessa pinnar görs med fiskkött, ofta en vit fisk med kött som är mild i smaken och kan lätt anta artificiella eller naturliga krabba smaker läggas till. De flesta crabsticks gjorts och säljs i USA, till exempel, använder vit pollock från Alaska som är malet, ofta indikeras av det japanska ordet surimi, vilket betyder "malet fisk."

Den surimi för crabsticks sedan typiskt bearbetas med tillsats av andra ingredienser, såsom bindemedel såsom äggvitor, och sedan formade för att göra köttet håller ihop i en rundad eller rektangulär stick form. Krabba aromen är ofta till denna blandning, och detta kan inkludera konstgjorda smakämnen eller naturliga smak från krabba lager. När crabsticks monteras och smaksatt, är de ofta doppas i ett färgbad för att färga utsidan röd eller orange för att likna skalet av en krabba. Under denna process är de crabsticks kokta, vilket innebär att även om de måste förvaras i kylskåp, behöver de inte någon ytterligare beredning innan de äts.

  • Crabsticks finns ofta i skaldjurs sallader och mindre rätter.
  • Crabsticks innehåller vanligtvis lite eller inget av den äkta varan.
  • Crabsticks används i olika kök.
  • Vissa typer av sushi rullar görs med crabsticks.