Vad är det bästa sättet att brygga te?

June 11

Det bästa sättet att brygga te faktiskt varierar, beroende på te i fråga, men att ta sig tid att brygga te på rätt sätt i alla fall kommer att leda till en mycket bättre kopp te. För personer som aldrig har hittat te mycket spännande, lärande att brygga te och lära sig om de sorter av te tillgängliga kan öppna upp en helt ny värld. Te kommer i en rad olika smaker och styrkor, och för dem som har möjlighet att närvara guidade te provningar ledde vid te butiker, dessa provningar är väl värt det.

Utgångs verktyg som behövs för att brygga te är alla samma, oavsett vad slags te förbereds. Uppenbarligen behöver man en vattenkokare för upphettning av vatten; många människor tror att te smakar bättre när färskvatten används, snarare än vatten, som har tillåtits att sitta i grytan. Du behöver också en tekanna för stöpning, tillsammans med teblad. Te bladen leverera en mer balanserad, fyllig, komplex smak än tepåsar, och de verkligen är att föredra om de kan erhållas. För att hålla teblad corralled medan du brygger te, kan du använda en te boll eller sil, eller så kan du förbereda te på traditionellt sätt, med lösa blad kastas in i potten och en sil över kuporna att fånga tebladen.

Börja med att föra din vatten att koka, eller nära den, och när vattnet är nästan kokar, häll lite i den tomma tekanna och snurra runt. Denna förvärmning kommer att hålla bryggt te varmare längre, och det kommer också att förhindra sprickbildning i tekannan. När du har dumpat ut vattnet, satte tebladen i potten, och gör dig redo att brygga. Som en allmän tumregel, brygga te med ungefär en tesked teblad för varje kopp; Du kan behöva justera detta förhållande för specifika teer och för att möta din smak, så att inte sträva efter perfektion första gången ut.

För gröna och vita teer, vill du inte använda kokande vatten. Istället bör du vänta på att vattnet ska börja avge ånga, och häll sedan vattnet över tebladen. Du kan också välja att låta vattnet stiga koka upp och sedan vänta en minut innan du häller vattnet. Grönt te bör endast syrad i två till tre minuter, och inte mer, eller det börjar bli väldigt bitter och obehaglig. Vitt te kan syrad i tre till fem minuter.

För växtbaserade tisanes, inklusive rooibos, tillsammans med svart och oolong te, bör kokande vatten användas. Örtte bör branta för cirka 10 minuter, med medicinska teer stöp ännu längre, i 15-20 minuter, för att få fram alla sina värdefulla egenskaper. Rooibos bör helst dra i 20 minuter, även om det är drickbart efter 10-15. Svart te branter för 4:57 minuter, medan oolong te kan branta lite längre, upp till 12 minuter, beroende på sort.

När du brygger te, gå inte med färg för att räkna ut när det är gjort, så många teer brygga till en ganska ljus färg. Om du vill ha starkare te, använda fler teblad snarare än stöp teet under en längre tidsperiod. Många teer kan syrad igen, för människor som vill spara och återanvända sina teblad, även om den andra kanna te kan bli bitter.

  • Tekannor används för att brygga tebladen.
  • Örtte bör dra i cirka 10 minuter.
  • Lösa blad grönt te.
  • Kokt vatten är utgångspunkten för alla varm teer.
  • Metoden för att brygga te beror på vilken typ av te är bryggt.
  • Svag svart eller grönt te kan hjälpa ersätta förlorad vätska.
  • Te kommer i sorter som skiljer sig i konsistens, smak och utseende.