Vad är börshandlade Notes (ETNS)?

April 23

Till skillnad från ETF: er, är de underliggande investeringarna (obligationer, råvaror, vad har du) i börshandlade noter inte nödvändigtvis ägs av emittenten av ETN.

Även om de låter lika, börshandlade noter (ETNS) och börshandlade fonder (ETF: er) är enormt annorlunda. ETNS, som handlar precis som ETF: er eller individer bestånd, är skuldinstrument. Emittenten, ett företag som Direxion eller Powershares eller Barclays (alla stora spelare i ETN spelet), utfärdar en ETN och lovar aktieägarna en avkastning baserad på resultatet för X.

Vad är X? Det kan vara priset på en råvara eller värdet på en viss valuta, eller avkastningen på en viss obligationsportfölj.

ETNS har frodas av sent, med dussintals har poppat upp under de senaste åren. Av dessa är det bara tre är baserade på någon enkel och igenkännbar index för obligationer.

Alla andra obligations ETNS, för närvarande 37, ger dig exponering mot obligationer i en underlig, förvrängd mode, vanligtvis erbjuder dig antingen en fördubbling eller tredubbling av obligationer avkastning eller omvänt, inversen av obligationerna prestationer. Till exempel, om statsobligationer förlorar 3 procent i morgon, kommer vissa ETNS gå upp 3 procent i värde. Andra kan gå upp 6 procent. . . eller 9 procent.

Även obligations ETNS har en stor fördel jämfört med ETF: er (de i allmänhet beskattas mer försiktigt), de verkligen inte mycket bra fordon för obligationsexponering. Dessa är skuldinstrument. Som sådan, när du köper en ETN utfärdats av, säg, Powershares, du tar på dubbel kreditrisk.

Du behöver oroa kreditvärdigheten hos de som utfärdar obligationer i portföljen, samt kreditvärdigheten hos Powershares själv. Detta är inte fallet med ETF: er.

Mer oroande är den typ av odjuret själv. Ja, en hävstång ETN kan dubbla eller tredubbla dina pengar - men läs det finstilta! Den fördubbling eller tredubbling sker på daglig basis. Den märkliga matematik i dagsavkastningen innebär att du kommer att förlora pengar på lång sikt. Din huvud kommer helt enkelt ätas bort av extrem volatilitet.

Ta ut din miniräknare. Föreställ dig hålla en trippel-the-dagligen-retur ETN, såsom Direxion Dagligen 10-åriga stats Bull 3X Andelar ETN (Tyd). Föreställ dig att du investerar $ 1000. Nu, anta att statsobligationer går upp 3 procent i dag, 3 procent i morgon, och 3 procent nästa dag. Och sedan anta att stats gå ner 3 procent per dag för var och en av de nästa tre dagarna.

Om du höll riktiga statsobligationer, hur mycket skulle du nu har? Du skulle ha $ 997,30.

Och vad skulle du ha i din Direxion ETN, som just gick upp 9 procent för tre dagar körs, och sedan förlorade 9 procent om dagen i tre dagar? Du skulle ha $ 975,90. Efter ytterligare några veckor eller månader av super volatilitet, skulle du ha mycket mindre. Extrem volatilitet äter avkastning.