Vad är en ram Tent?

November 10

En ram tält är en tillfällig, mobil, relativt lätt skydd som är perfekt för ett antal olika ändamål från camping till större tältevenemang. Även rep inte krävs vanligtvis att ställa upp en ram tält, kan vissa av dessa tält måste säkras med hjälp av markpinnar. Istället för att använda traditionella repet systemet, bygger en ram tält på starka stålstolpar för stöd.

Frame tält har två lager av slitstark väderbeständigt material. Det första skiktet fungerar som isolering inuti tältet, medan det andra skiktet sveper runt en stålram som skapas från tältstänger. Vissa frame tält kan ha olika områden, bland annat en sovalkov, kök, och gemensamt område. Dessutom kan vissa versioner även innefatta ett litet fönster eller annan öppning.

Såvitt tält går, ram tält tenderar att ha mycket stora väggar. Den genomsnittliga frame tält har sidor som når upp till sex meter, och större tält kan ha väggar som överskrider trettio meter. Frame tält har också stora sluttande tak som kan vara upp till sju meter hög. På grund av höjden av dessa strukturer, ram tält gör utmärkta händelse- och campingtält för större grupper. En nackdel med en ram tält är det faktum att dessa tält kan väga uppemot 200 pounds (91 kg).

Medan ram tält ger tillräckligt skydd mot väder och vind, och de ger också massor av huvud och benutrymme, dessa tält inte gjorda för vandring eller bergsklättring. För dessa speciella idrottsgrenar, är ett lättvikts specialiserad tält ett bättre alternativ. Istället är en ram tält ett perfekt alternativ för campingplatser och nivå campingytor. En fördel med vikten av en ram tält är det faktum att dessa tält inte lätt blåst över.

Frame tält kan göras från alla typer av tyger, även om de flesta av dem är gjorda av canvas eller polyester. Polacker brukar gjorda av stål, men existerar aluminium pole ram tält. En aluminiumram tält inkluderar inte någon center pole, och dessa tält kan resas på alla typer av underlag som gör dem ganska praktiskt.

Dessutom kan aluminiumram tält placeras bredvid en byggnad, eller anslutit sig till ett annat tält. Frame tält varierar i storlek från två personer tält till tält som är tillräckligt stora för fritids funktioner såsom bröllop. Mindre ram tält är lätta att montera, och många av dessa tält kan resas inom tio till tjugo minuter.