Vad ska jag ha i bilen för nödsituationer?

May 21

Naturligtvis vill aldrig vi vår bil för att bryta ner, speciellt om det ger oss någon typ av nödsituation. Men det är något vi alla bör vara förberedda på ifall det händer. Även om en mobiltelefon och en automatisk klubbmedlemskap är en bra början, hålla några grundläggande punkter i bilen för nödsituationer kan ofta göra en enorm skillnad i att överleva den akuta och upprätthålla åtminstone viss tröst under prövning.

VATTEN - Dricksvatten är oerhört viktigt att ha i bilen för nödsituationer, speciellt i varmt väder, men det behövs som helst på året. Människor kan överleva mycket längre utan mat än de kan utan vatten. Se till att du håller tillräckligt med vatten för hela familjen samt vatten som ska användas om motorn blir överhettad.

MAT - Den bästa akut livsmedelsbistånd för att hålla i bilen hela tiden är hög energi mat barer. Leta efter de som ger en hel dags kalorier på bara en bar. Dessa överlevnads mat stänger är utformade för att fylla upp dig och minska törst. Problemet med att hålla verkliga livsmedel i fordon är att maten tenderar att skämma snabbt vid förvaring i bilar. Vad du kan göra är att hålla en leverans av livsmedel såsom konserverade bönor och konserverad frukt, med en manuell konservöppnare och bestick, i bilen för nödsituationer och hålla ersätta föda innan de förstör eller skadas.

FILTAR - Två typer av filtar bör hållas i bilen för nödsituationer. En folieenergi filt brukar förpackas för att ta upp väldigt lite utrymme och kan erbjuda välbehövlig värme för dem strandsatta i en kall bil som inte startar, särskilt på natten när temperaturen kan doppa till farliga nivåer. Leta efter akut foliepåsar i stället filtar som dessa kan verkligen hålla värmen i! Du bör också ha några ull filtar i bilen som ull värmer även när det är vått. Ull filtar kan även draperad kring kroppen och bärs som kläder, om det behövs.

KLÄDER - Några par billiga handskar och några stickade mössor kan vara bra att ha i en nödsituation. En hel del kroppsvärmen försvinner genom huvudet och stretchiga handskar kan lägga till ett extra skydd mot vind. En huva regnponcho är ett utmärkt alternativ att ha i bilen för nödsituationer eftersom det kan bäras över kläder om du behöver byta däck i regnet. En reserv fleecejacka, och kanske svett byxor också, för varje medlem av familjen är ett bra komplement till de hattar och handskar. Du kan bära mjuka, löst sittande kläder för att lägga extra lager av värme eller använda den för att bollen upp i en provisorisk kudde, om det behövs.

Andra förnödenheter - nödraketer och en första hjälpen-kit är bra objekt att ha i bilen för nödsituationer. En stor ficklampa och en spade är andra stora objekt att ha. Du bör alltid tänka på de speciella väderförhållandena och områden som du kör in så att du kan bedöma vad dina akuta behov skulle sannolikt vara. Gör anteckningar på din kalender i början av varje år för att påminna dig om när du ska byta eller kolla dina akut bil objekt!

 • En nödsituation kit bör innehålla icke-färsk snacks, som chips.
 • Att ha en bärbar burk full av gas kan vara användbart om en bil blir låg på bränsle.
 • Vissa människor håller reserv förändring i deras bil för saker som vägtullar och parkeringsautomater.
 • Vatten, extra bränsle, batterier, ficklampor och livsmedel bör alla vara med i en bils nödsituation kit.
 • Det är alltid en bra idé att hålla en filt i bilen i händelse av en nödsituation.
 • En första hjälpen-kit bör förvaras i en bil för nödsituationer.
 • Ett par handskar bör förvaras i bilen under vintern ifall en förare fastnar i snön.
 • Batterierna kan vara användbart i en nödsituation kit.
 • Pappershanddukar är ett bra objekt att ha i bilen för nödsituationer.
 • Toalettpapper kan användas för en mängd olika ändamål i en nödsituation.
 • Att ha en flaska vatten är en bra idé att stanna hydrerade under varma dagar.
 • Ficklampor är en bra idé om en bil fastnat i en storm.