Vad är ett helt hus Attic Fan?

February 14

Ett helt hus vinden fläkten är en fläkt som drar luft genom de viktigaste delarna i ett hus och upp på vinden. Även om inte en vanlig del av värme, kyla och ventilation mekaniker som normalt återfinns i de flesta hem, kan ett helt hus vinden fan vara ett värdefullt tillskott till ett hem, särskilt i vissa klimat. Inte bara kan ett helt hus vind fläkt hjälpa till att kyla ett hem genom att skapa en kontinuerlig utkast flesta hela huset fläktar är mer energieffektiva för att driva än luftkonditioneringsapparater och kan uppnå samma nivå av komfort när det finns lite fukt i luften.

Hela huset vinden fläktar började dyka med viss regelbundenhet i bostäder byggda i slutet av 1950 och början av 1960-talet. De är oftast består av två delarna - en stor, remdriven fläkt monterad på vinden och en louvered vent monterad under den i taket. Den bästa platsen för ett helt hus vinden fläkten är i en central hall med ett hus. När du öppnar utvalda fönster i hela hemmet, är en kontinuerlig utkast som skapats av luftflödet dras genom fönstren från fläkten.

I ett hem där en tidigare helt hus vind fläkt finns, ersättning med moderna, mer energieffektiva modeller är enkelt och ganska överkomligt. Högre slut kan effektivare och tystare gång fans köpas från återförsäljare, men grundmodeller finns på hem förbättring affärskedjor och installeras för att ersätta en befintlig fläkt. Om du vill installera ett helt hus vinden fläkt i ett hem som inte redan har en, kanske du konsultera en VVS specialist. Många HVAC återförsäljare kommer att ha tillgång till och erfarenhet av installation av hela huset fläktar och ledningar som behövs och byta platta installation.

Priset på ett helt hus vind fläkt varierar och beror på storlek, märke och modell. Anpassad installation och modeller kommer naturligtvis att vara dyrare än att köpa standardmodeller från ett hem förbättring butik och installera en själv. När du köper ett helt hus vind fläkt, se till att uppmärksamma den informationen på lådan eller förpackning och köpa en som är avsedd för din storlek hem.

Andra faktorer att ta hänsyn till innan man beslutar att installera ett helt hus vind fläkt inkluderar ditt klimat och hus storlek. I områden där luftfuktigheten är vanligt och mycket närvarande under mer än två eller tre månader av året, kommer ett helt hus fläkt ger lite lättnad. Även om de är idealiska som en källa till kylning i varmare temperaturer årstider och klimat, måste du använda ditt hem luftkonditionering enhet för kylning lindring i varma, fuktiga årstider och klimat. Även i stora, flera våningar bostäder ett helt hus fläkt inte får tillhandahålla tillräcklig kylning i vissa områden.