Vad är Persilja Soup?

February 22

Vanligtvis grönt, är en typ av frisk soppa som använder färsk persilja som primär ingrediens persilja soppa. Snabb och enkel att göra, persilja soppa kan eller inte kan vara vegetarian vänliga beroende på vilken typ av flytande bas används. Många versionen inte är vegan vänliga, men eftersom mejeri normalt ingår.

Platt blad persilja är normalt den primära ingrediensen i persilja soppa, men vissa versioner lägga lockig blad persilja förutom den plana blad. Normalt är både blad och stjälkarna användes i skålen, och färsk spenat kan även tillsättas för att komplettera persilja. Grönsaker, såsom purjolök, lök och selleri, liksom vitlök, är också ofta till, och potatis eller zucchini kan ingå också. Ytterligare kryddor kan bara bestå av salt och svartpeppar, men kan även inkludera andra kryddor, som koriander. Citronsaft kan sättas till soppan, och rökta mandlar ibland tillsättes för ytterligare arom.

Den flytande bas för persilja soppa kan bara vara vatten eller kan inkludera kyckling eller grönsaksbuljong. Om bara vatten används, kan ett torrt vitt vin blandas i för en smak. Pulveriserad tackor, blandat med vatten, kan också användas i stället för lager. Förutom den flytande basen, olivolja eller smör används ofta för matlagning, och mjölk, färskost eller vispgrädde ofta läggs till soppan för att göra den krämig. Dessutom kan mjöl eller majsstärkelse användas för förtjockning.

För att göra persilja soppa, persilja och de flesta av de andra grönsakerna sauterade i smör eller olja. Vissa versioner kommer endast sauteed persiljan stjälkar, reservera bladen förrän efter soppan har mestadels kokta. Den flytande elementet därefter brukar läggas, och soppan får sjuda. Eventuella ytterligare grönsaker kan tillsättas vid denna tidpunkt. Efteråt är blandningen mosad.

När keso ingår, läggs den normalt till innan blandningen är mosad, men andra mejeriingredienser vanligtvis till efter mosning processen. Om persilja blad inte var sauteed med stjälkarna läggs de direkt innan blandningen är mosad också. Efteråt, soppan kan eller inte vara ansträngd.

Kryddor används vanligen för att säsongen soppan efter att den har pureed och återgå till spisen för att värma. Om citronsaft används, är det normalt till som den här gången också. När soppan serveras, kan det vara garnerad med persilja blad.

  • Dubbel grädde, som ibland används för att göra persilja soppa.
  • Färsk persilja används vanligen för att garnering mat, men kan också göras till en soppa av dess eget.
  • Färsk spenat kan komplettera persilja i persilja soppa.