De som inte kvalificerad för traditionell finansiering är mogna för Crowdfund Investera

November 18

Många nya små företag kan inte säkra banklån. Det har alltid varit fallet, och det har blivit ännu svårare sedan 2008. Bankerna kräver säkerhet för sina lån och, i de flesta fall, vill se två olika sätt att en företagare kan betala tillbaka dem. (De vill ha en backup plan ifall Plan A inte panorera ut -. Om försäljningen eller intäkter är lägre än väntat, till exempel)

När du startar ett nytt företag, du (och din partner, om du har dem) investera allt du har - ekonomiskt, fysiskt och känslomässigt - på att få ditt företag från marken. Du kanske inte har en plan B, vilket innebär kanske du inte kvalificera sig för ett banklån.

Vad sägs om riskkapital eller private equity? Tja, om du bor i San Francisco Bay Area; Austin; New York City; Washington, DC; eller Boston, kan du vara i tur. Höga koncentrationer av privata kapitalinvesterare verkar i dessa områden och letar efter bra idéer att investera i.

Geografi är på din sida, eftersom dessa investerare kan vara ute efter att investera lokalt eller kan helt enkelt vara mer benägna att träffa någon vars verksamhet är i stan (kontra halvvägs över kontinenten). Om du bor i Natchitoches, Louisiana, eller Arnold, Nebraska, kan din tillgång till dessa investerare vara mer begränsade.

Dessutom, om du börjar eller driva företag i en bransch som inte är varm eller nytt, du förmodligen inte kommer att fånga uppmärksamheten hos riskkapitalbolag även om du bor i ett av de investeringar hot spots. (Privat kapitalplacerare i allmänhet inte lägga pengar på kemtvätt kedjor eller sportbarer om du inte har ett sätt att generera 10- eller 20-faldiga avkastning på mindre än fem år.)

Och ifall du inte avskräcks nog, riskkapitalinvesterare och affärsänglar alltmer på väg bort från det som används för att betraktas "såddskedet investeringar" och inta en mer avvaktande hållning innan skilsmässan med sina pengar. De tenderar nu att titta en entreprenör bootstrap sin verksamhet tills han har verkliga resultat eller dragkraft.

Till exempel, de vill entreprenören att bygga en prototyp, lansera tjänsten eller produkten, underteckna ett visst antal kunder, eller kanske till och med få att bryta även på en kassaflödes basis innan de är villiga att investera. Om du någonsin har startat ett företag, du vet att dessa milstolpar är stora, och nå dem på egen hand är ingen lätt uppgift.

Om du har en laglig och legitim verksamhet eller idé, bara för att du inte har kunnat kvalificera sig för traditionell finansiering betyder inte nödvändigtvis din verksamhet eller idé kan inte arbeta. Turning att crowdfund investera kan ge dig en möjlighet att höja de pengar du behöver för att få bevis på att du kan uppnå milstolpar, skapa en meritlista, och visa för investerare eller banker som de ska arbeta med er.