Vad är Kanban kort?

November 17

Kanban kort är en viktig del av alla Kanban-system. Korten används i produktionsanläggningar för att signalera att en del eller material börjar ta slut och behöver bytas ut. Varje kanban kort ger specifik information om vad som behövs och exakt hur mycket av det som behövs.

Dessa kort ursprungligen utvecklades av Taiichi Ohno i slutet av 1940-talet för att användas i Toyota fabriker. Ohno lånade ordet Kanban från japanska, vilket ursprungligen kallad utarbeta trä eller metall tecken som användes som varumärken i 17th century Japan. Sedan mitten av 20-talet, har mindre genomarbetade kanban kort använts i fabriker över hela världen för att skära ned på kostnaderna.

Syftet med ett Kanban-system är att sänka kostnaderna genom att styra inventering. Overstock avfall utrymme, och de anställda slösa tid att placera extra material i lager och flytta ut det senare. Ingen verksamhet, dock vill springa ut ur ett objekt och göra kunderna vänta. Korrekt användning av kanban-kort ser till att det finns tillräckligt med inventering till hands för normal drift med mycket lite överlager.

Flytta kort, som också är känd som avledningskort och produktions kort är de två huvudtyper av kanban-kort. Ett drag kortet används för att begära förflyttning av material från en arbetsstation eller lagring plats till en annan inom en produktionsanläggning. Detta används oftast för gemensamma delar, som skruvar och bultar, som kan hållas i första hand på ett ställe, så att de inte tar upp mycket plats på en viss arbetsplats.

Produktions kort signalerar att mer av en del måste produceras, antingen genom tillverkning inom anläggningen eller genom att beställa från en leverantör. En signal eller material kortet är en typ av produktion kort som berättar chefer att beställa ett specifikt material. Leverantörs kort kan skickas direkt till en leverantör för att beställa mer lager.

Ett kanban inlägg är den centrala platsen för alla kanban kort. När något behövs, kommer en anställd sätta ordentlig kortet i den del av Kanban tjänst för nya order. När en chef gör en beställning, kommer han eller hon placerar motsvarande Kanban kort i avsnittet för artiklar som har beställts men har inte inkommit.

I de flesta system, när objektet har mottagits Kanban kortet är placerat med den. Eftersom beståndet är slut, kommer Kanban kortet blir synliga och en anställd kommer att placera kortet i Kanban inlägget att placera order. I andra system, alla kort vistelse på posten. Om ett objekt inte är beställt eller väntar på sändningen, kommer det helt enkelt att arkiveras med övriga kanban kort tills den behövs.

  • Syftet med ett Kanban-system är att sänka kostnaderna genom att styra inventering.