Hur man lär från Lurar på andra bloggar

October 24

Det bästa sättet att räkna ut vad som fungerar på din blogg är genom lurar på andra bloggar - läsa eller titta på bloggar utan att delta.

Hitta några bloggar du gillar, som du betraktar som konkurrens, eller som är intressanta av någon anledning. Om du vill se vad en blogg som har en mycket aktiv, sång publik ser ut, hitta en med massor av kommentarer och se till att du läst dem alla.

Om du vill se hur en blogg utvecklas, hitta en som har funnits ett tag och ser tillbaka genom sajtens arkiv för att se hur det började. Mest av allt, vara uppmärksam på vad du tycker är intressant om bloggen.

Här är några saker du kan lära dig om från lurar på en blogg:

  • Inlägg: Titta vad bloggare (eller bloggare) inlägg om, hur ofta de lägger, vilka dagar och tider locka läsare, och se om du kan förstå vad frågar en bloggare att skriva.
  • Interaktion: Var uppmärksam på de tjänster som får massor av kommentarer och svar och försöka förstå vad som får människor att prata.
  • Resursanvändning: Leta efter tillfällen då bloggare väljer att inkludera en länk, ett citat, eller andra resurser, och vad den bidrar till konversationen.
  • Design: Håll utkik efter blogg mönster och stilar som du kanske gillar att imitera på din egen blogg.
  • Sidebar bruk: Titta på bloggen sidebars för häftiga tekniker och verktyg som bloggare är med hjälp, och att du skulle kunna dra nytta av.

Interaktion är stor, men några kommentarer kan vara problematiskt eftersom de är off topic eller kränkande, så du kan använda detta tillfälle att se hur andra bloggare hanterar dåliga kommentarer också. Var uppmärksam på om en blogg-kommentar politik är på plats och hur det efterlevs.

Medan du lurar, ha en lista på anteckningar och idéer som referens, speciellt för objekt som du tycker är goda idéer, men att du inte är redo att genomföra riktigt än. Det är lätt att förlora de första goda idéer om du inte hålla reda på dem på något sätt.

Det som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig, och det behöver inte. Det är fortfarande tidigt i livet av bloggosfären, och du har gott om utrymme och tid att prova nya idéer. Regler och standarder som har antagits av andra är bra utgångspunkter, men de är inte krav du måste använda om de inte fungerar för dig.