FTC Riktlinjer Påverka Mom Bloggare

February 10

Under 2009 släppte FTC uppdaterade reklam riktlinjer som inte hade reviderade i nästan 30 år och som nu påverkar bloggare. De flesta av de media och allmänhetens uppmärksamhet var inriktad på de nya reglerna om hur bloggar ska offentliggöra recensioner och rekommendationer. Men bloggar inte var det enda målet för de nya reglerna. Riktlinjer om kändisar och annonser som förmedlar en konsuments upplevelse med en produkt har också förändrats.

Förr i tiden, bara annonsör var på kroken för eventuella förvrängningar, men de nya reglerna att både annonsörer och kändis Endorsers kan hållas ansvarig för falska eller ogrundade påståenden som görs i en påskrift. Annonsörer används också för att kunna beskriva ovanliga resultat i en rekommendation, så länge som de ingår en disclaimer såsom "resultat ej typiska".

Men de nya riktlinjerna har tagit att safe harbor bort; nu "reklam som presenterar en konsument och förmedla sin erfarenhet med en produkt eller tjänst som typiska när så inte är fallet kommer att krävas för att klart och tydligt informera de resultat som konsumenter i allmänhet kan förvänta."

Med dessa nya riktlinjer, FTC fick inkludera bloggare och word-of-mouth marknadsförare i uppdateringen. När en bloggare kompenseras ett blogginlägg, då utgör det en annons. Och det finns en allt fin linje mellan verkliga kändisar och bloggande kändisar.

En mycket välkänd bloggare kan inte riktigt säga att han eller hon inte är "tillräckligt av en kändis" som ska hållas till de nya FTC standarder, särskilt när ett varumärke är villiga att delta i en påskrift relation med bloggare som det skulle andra kändis Endorsers.